Een wedstrijd tussen PKC/SWKGroep en Fortuna/Delta Logistiek kan gerust één van de Korfbal Klassiekers van Nederland worden genoemd. Beide clubs kennen een roemruchte historie, waar sinds vorig seizoen nog eens een extra onderling hoofdstuk aan is toegevoegd. In de competitie hadden we in eigen huis weliswaar twee keer niets te vertellen tegen de gedoodverfd landskampioen. In Papendrecht bleek Fortuna/Delta Logistiek in play-off drie echter de meest gelukkige van allemaal. Zinderend is nog zwak uitgedrukt als je die wedstrijd in één woord moest omschrijven. Echter bestaat er gewoon geen synoniem voor die bewuste avond in april. Een avond waarin Fortuna/Delta Logistiek zich wist te plaatsen voor de Korfbal Leaguefinale.

Frustratie en ongeloof aan Papendrechtse zijde; weer geen zaalfinale. Al op het veld wisten de acht van – toen nog – Detlef Elewaut zich te revancheren. Met de bemachtigde gouden plak op zak verlieten zij het NK Veldkorfbal in Bennekom door Fortuna/Delta Logistiek in de tweede helft te verslaan. Toch blijft de derde play-off in Papendrecht een gevoelig onderwerp en is wederom iedereen ervan overtuigd dat het dit seizoen wel gaat gebeuren.

Al in speelronde twee zal PKC haar ambities daarom extra kracht bij willen zetten. Al weet inmiddels iedereen dat de bewonderingswaardige prestaties die de Papendrechters al enkele seizoenen leveren in de competitie, geen graadmeter blijken te zijn voor succes in de play-offs en Ziggo Dome. Zal het de nieuwe coach Daniël Hulzebosch wel lukken om zaalsucces te boeken?

Zaterdag 17 november in de Fortuna/Delta Logistiek-hal (Delft):
17.45 uur: Fortuna/Delta Logistiek 2 – PKC/SWKGroep 2
19.30 uur: Fortuna/Delta Logistiek 1 – PKC/SWKGroep 1

Share This