KZ/Thermo4U is Fortuna/Delta Logistiek in de voorbije weken tot op een punt genaderd. Het verschil van één punt betekent momenteel wel of geen play-offs. Natuurlijk is het niet helemaal een eerlijk vergelijk, omdat het programma van beide clubs niet gelijk is geweest. KZ ontmoet bijvoorbeeld nog de volledige topvier, terwijl Fortuna/Delta Logistiek voornamelijk de lager geklasseerden gaat tegenkomen.

Toch is een overwinning aanstaande zondag een eerste mentale slag. Voor Fortuna/Delta Logistiek betekent het naast wat lucht ook een gat van vier punten. Mocht KZ namelijk op gelijke hoogte komen, dan is het onderling resultaat in Delfts voordeel. Een voordeel dat het ook al heeft tegen Blauw-Wit, dat overigens op een schier onoverbrugbare achterstand lijkt te zijn gekomen.

KZ oogt de laatste weken veel lof, temeer omdat het gewoon makkelijk scoort. Daar tegenover staat echter dat Fortuna/Delta Logistiek uitstekend kan verdedigen. De Delftenaren laten ook dit seizoen weer het minste doelpunten door. Een kwaliteit waar de runner-up van vorig seizoen al jaren op teert. Het scoort echter ook relatief weinig. Alleen KCC/SO natural en DeetosSnel scoren gemiddeld minder per wedstrijd. Beide ploegen bungelen onderaan de ranglijst.

Interessant wordt of Fortuna/Delta Logistiek KZ zondag onder controle kan krijgen. De Kogers scoorden gemiddeld 29,2 keer de laatste vijf wedstrijden. Fortuna/Delta Logistiek heeft het duidelijk zwaarder qua scorend vermogen, al liet het zowel tegen LDODK/Rinsma Modeplein, TOP/SolarCompleet en Blauw-Wit blijken dat het het wel kan. Vooral de 19-7 ruststand van afgelopen weekend was veelzeggend.

Share This