Een jaar om niet snel te vergeten, zo kunnen we 2018 wel noemen. Fortuna/Delta Logistiek deed een jaar lang mee voor alle prijzen, veroverde de harten van heel veel nieuwe fans en is weer een begrip in korfballend Nederland. Drie finales, drie zilveren medailles. Eigenlijk was 2018 een jaar van net niet, maar als je kijkt naar waar de Delftse formatie vandaan kwam, is het bijzonder succesvol jaar geweest. Een jaar dat een prijs had verdiend.

Natuurlijk begon de opmars van Fortuna/Delta Logistiek al in 2017, maar in 2018 vielen de puzzelstukjes op de juiste plaats. Iets minder dan elf maanden geleden werd die reeks ingezet, toevalligerwijs in Capelle aan den IJssel. Na een eenvoudige overwinning gaf Daan Preuninger destijds aan dat elke opvolgende wedstrijd een finale op zich was. Elke nederlaag betekende namelijk in principe einde verhaal. Maar verloren werd er pas weer toen de play-offs al binnen waren. De rest is geschiedenis.

Na een Korfbal Leagueloze periode, waarin ook de Korfbal Challengefinale werd behaald, is het tijd voor de maanden van de waarheid. Over drie maanden moet Ziggo Dome ons domein worden, op 13 april winnen in de Cashback World Korfbal League. Het is momenteel de droom van elke Fortunees. Voor het zover is moeten eerst maar eens de play-offs worden behaald, en hoewel we er goed voor staan, zit een nederlaag in een klein hoekje. Dat bewezen de laatste wedstrijden tegen DVO/Accountor en DeetosSnel wel. Het was een zware kluif om deze rode lantaarndragers af te schudden.

Zaterdag wacht die andere rode lantaarndrager; KCC/SO natural. Een wedstrijd die er op papier makkelijker uitziet dan dat hij wellicht is.

Programma 12 januari:
18.15u: KCC/SO natural 2 – Fortuna/Delta Logistiek 2
20.00u: KCC/SO natural – Fortuna/Delta Logistiek

Share This