Voorbeschouwing 2e play-off duel A1

Aanstaande zaterdag speelt Fortuna/Delta Logistiek A1 zijn tweede play-off duel tegen DVO/Transus A1. De junioren onder leiding van Luca Dekker en Laurens Verbaan wonnen, tot menig verrassing, het eerste duel in Bennekom van DVO A1 met 11-16.

DVO

DVO is een topclub in Nederland aan het worden. Bestuurlijk maakt het flinke stappen vooruit en ook op de jeugdopleiding is de laatste jaren flink ingezet. Met het hoogste juniorenteam werd in 2019 de finale in de Ziggodome nipt verloren van TOP/IAA Fresh A1. Onder leiding van Lars Pieper behaalde het vorig seizoen de play-offs, maar verloor het the best of three serie na drie wedstrijden van DOS’46 A1, dat later de finale in Ahoy verloor van TOP/IAA Fresh A1.

Pieper, die sinds 1 januari 2023 ook Hoofd Jeugdopleiding is bij DVO/Transus, zal zaterdag een konijn uit de hoge hoed moeten toveren om te winnen van Fortuna/Delta Logistiek A1. De Bennekommers werden 1e in poule A van de landelijke junioren, wonnen twee keer van KZ/Thermo4U A1 in de competitie, maar waren afgelopen zaterdag zwaar onder de maat met maar 11 goals. En dat terwijl er in de competitie nog 369 goals werden gemaakt, een gemiddelde van ruim 26 goals per wedstrijd. DVO had zaterdag zeer veel moeite met de druk die het kreeg van Fortuna en dat zal zaterdag echt anders moeten om een derde duel af te dwingen, dat overigens in Bennekom gespeeld zal worden als DVO deze wedstrijd wint.

Fortuna

Zaterdag 25 maart begonnen dus de play-offs voor de Junioren, en niet alleen de ploeg van Dekker en Verbaan verraste met een overwinning, maar ook KZ/Thermo4U zorgde voor een daverende verrassing door in Papendrecht de gedoodverfde favoriet PKC/Vertom A1 te verslaan.

Een week eerder wonnen de Delftenaren het cruciale duel van TOP/IAA Fresh A1 met 16-8, waardoor Fortuna A1 zich plaatste voor de play-offs. Waren de 8 tegentreffers tegen de Sassenheimers al een enorme prestatie, de 11 tegengoals van DVO waren wellicht nog opmerkelijker. Dekker en Verbaan kwamen met een verdedigende tactiek die z’n vruchten afwerpt en onze A1 kreeg in twee zeer belangrijke duels slechts 19 treffers tegen. Het is wellicht ook een tactiek die noodzakelijk is: de ploeg van Dekker en Verbaan blinkt niet uitzonderlijk uit in scorend vermogen getuige de 19 goals die het gemiddeld scoorde in de competitie.

Maar niet alleen de verdedigende tactiek is noodzakelijk. Ook de samenhang en teamgeest horen erbij en dat kwartje is bij de spelers en speelsters van de A1 gevallen. Want de teamgeest, discipline en het harde werk spatten ervan af. Hierdoor is het een hele kluif om van dit Fortuna/Delta Logistiek A1 te winnen. De spelers en de staf zullen deze week met beide benen op de grond moeten blijven, want 1-0 voor is leuk maar nog geen garantie dat het ook 2-0 wordt. En daar gaat zaterdag nog wat speciaals bij komen. De verwachting is dat de Fortuna-hal zeer druk bezocht gaat worden, en daar moet vooral van genoten worden. Het belooft in elk geval zeer spannend te gaan worden.

Aanvang van de wedstrijd is 15:00 uur, de wedstrijd is gratis te bezoeken en wordt bovendien live uitgezonden op het YouTube-kanaal van Fortuna. Heel graag tot zaterdag!

Door: Joris Houweling

Lees meer nieuws