Fortuna/Delta Logistiek won vorig seizoen bijna al haar wedstrijden tegen tegenstanders die lager geklasseerd stonden dan de Delftenaren. Slechts één wedstrijd ging verloren en dat kostte bijna een play-offticket. Wie dat was? Precies, KZ/Thermo4U. Het was een wedstrijd tussen de misschien wel beste tactische trainers die de Korfbal League kent. Het duo Ard Korporaal/Damien Folkerts bewees dat met een finaleplaats in de Ziggo Dome. Wim Bakker deed dat door – een op papier – flink verzwakt KZ naar de zesde plek te loodsen.

Slechts drie punten was het verschil tussen KZ en Fortuna/Delta Logistiek. Maar nog knapper, één punt meer en ze hadden exact hetzelfde aantal punten behaald als een seizoen eerder, toen de grote meneren van de Zaanse formatie nog meespeelden. Twee internationals en een razendsnelle ontwikkeling van haar talenten, onder aanvoering van Alwin Out.

De misstap van vorig seizoen zullen Korporaal en Folkerts tot op het bot hebben geanalyseerd. Een herhaling van zetten lijkt daarom zaterdagavond uitgesloten. Toch blijft een confrontatie tussen beide ploegen lastig te voorspellen. Het is als Kasparov en Karpov een potje gaan schaken, een foutje kan fataal zijn. Wie blijken dit jaar de schaakgrootmeesters van de Korfbal League?

 

Zaterdag 1 december in Topsportcentrum De Koog (Koog aan de Zaan):
18.15 uur: KZ/Thermo4U 2 – Fortuna/Delta Logistiek 2
20.00 uur: KZ/Thermo4U 1 – Fortuna/Delta Logistiek 1

Share This