Nog een paar uurtjes en dan speelt Fortuna/Delta Logistiek haar eerste Cashback World Korfbal Leaguewedstrijd als regerend landskampioen. De zinderende finale van april 2019 staat op ieders netvlies gegrift, vanavond start een nieuw seizoen met de twee finalisten van vorig jaar; Fortuna/Delta Logistiek en PKC/SWKGroep.

Wedstrijden tussen Fortuna en PKC zijn vaak wedstrijden van uitersten. Als de Papendrechters al vroeg in de wedstrijd een prettige voorsprong pakken, dan is de nederlaag aan het eind van de rit voor de Delftenaren vaak dik. Blijft de ploeg van Ard Korporaal en Damien Folkerts bij, dan is een overwinning voor de landskampioen haast een zekerheid. Vorig seizoen scoorde PKC veertien keer en won Fortuna/Delta Logistiek, scoorde PKC ooit minder in de Korfbal League?

Vanavond kan het dus weer alle kanten op en menig Delftenaar vraagt zich af waar Fortuna/Delta Logistiek momenteel staat. Het veldseizoen was niet fantastisch (maar dat was het vorig seizoen ook niet) en ook in de oefencampagne werd ons vlaggenschip nog even geconfronteerd met de harde werkelijkheid. Een aantal groene kaarten en een oorwassing tegen het minder geachte DVO/Accountor. 

Ondanks een verloren finale in 2018 en een landstitel in 2019 behoort Fortuna/Delta Logistiek ook dit seizoen niet direct tot de topfavorieten. Gek, maar waar. Sterker nog, in het artikel dat afgelopen week in het Algemeen Dagblad stond, werd Fortuna/Delta Logistiek in sommige voorspellingen niet eens tot de play-offs gerekend. Vanavond beginnen we als landskampioen en underdog, waar staan we op 4 april 2020?

Programma 8 november:
18.30u Fortuna/Delta Logistiek 2 – PKC/SWKGroep 2
20.30u Fortuna/Delta Logistiek 1 – PKC/SWKGroep 1

Share This