December is weer begonnen en dat is traditioneel een maand vol gezelligheid en feestelijkheden. Dat geldt ook voor Fortuna/Delta Logistiek dat op 16 december haar 60e verjaardag gaat vieren. Op die dag speelt de selectie tegen DVO/Accountor. Een week eerder gaat een bus vol in kerstmannenoutfit gehulde supporters naar DOS’46 om Nijeveen op z’n op te zetten, maar nog belangrijker, om het vlaggenschip aan te moedigen. De week na DVO doen we datzelfde feestje nog eens over, maar dan op de fiets. Richting Avanti. Maar laten we ons vooral eerst op KCC/SO natural focussen.

De ploeg uit Capelle staat al jaar en dag bekend als een sterke Hoofdklasser, op het veld zelfs actief in de Ereklasse. Na een zeer sterk seizoen promoveerde de ploeg van Richard van Vloten eindelijk naar de Korfbal League. Een lang gekoesterde droom bij menig KCC-supporter. Zaterdag ontvangt Fortuna/Delta Logistiek de Hoofdklasse-kampioen in eigen huis. In de voorbereiding op dit nieuwe zaalseizoen kwam de promovendus ook al op bezoek. Behoudens het resultaat (18-15 winst) zullen we moeten hopen dat het geen herhaling van die wedstrijd wordt. Tenminste, niet die tussen de eerste teams. De tweede teams scoorden er namelijk lustig op los. Beide ploegen haalden de grens van dertig, met de bezoekers als terechte winnaar.

De wedstrijd van de eerste teams was een stuk minder aantrekkelijk om te zien. Hoewel de zoveel besproken verdedigende druk van Fortuna/Delta Logistiek haast in perfectie werd uitgevoerd, liet het aanvallend te wensen over. Veel kansen werden gemist. Dat zal zaterdag anders moeten. En het zal ook anders zijn. Net als tegen KZ/Hiltex hopen we weer op een goedgevulde hal, ondanks de Sinterklaas-feestelijkheden. Net als tegen KZ zal daar een tomeloze inzet en strijdlust voor worden teruggegeven en dat moet gaan resulteren in de tweede overwinning van het seizoen.

De decembermaand is cruciaal voor de ambities die Fortuna/Delta Logistiek dit seizoen heeft, dus laten we vooral met elkaar achter onze roodwitte helden gaan staan. Laten we de ploeg uit Capelle welkom heten, maar voornamelijk als een collectief tussen spelers en supporters laten zien dat er voor KCC niets te halen valt. Niet met anti-leuzen, we zijn een warme club. KCC verdient geen leuzen zoals deze, net als dat die andere promovendus die niet verdient. Die komen via diverse social mediakanalen namelijk wel naar buiten en dat past niet bij supporters van Fortuna/Delta Logistiek. Laten we vooral laten zien achter welke ploeg we wél staan. Want dat is Fortuna/Delta Logistiek. Een ploeg van strijdlust en ambities. Dat is wie wij zijn.

Share This