Dit weekend begint de tweede editie van het Theo Korporaal Korfbal Spektakel (TKKS), de opvolger van het Fortuna/Delta Logistiek Korfbal Spektakel. De heenronde vindt plaats in Sassenheim, bij TOP/LITTA, de finales zijn een week later in Delft. Geen Spektakel zoals we het jaren geleden hebben leren kennen, vol entertainment en een zeer druk bezocht eindfeest. Wel een perfecte opmaat voor een nieuw seizoen in de Korfbal League.

 

De deelnemers aan het TKKS zijn naast gastploegen TOP en Fortuna/Delta Logistiek, ook DVO/Accountor en PKC/Vertom. Een deelnemersveld om je vingers bij af te likken. Zoals gebruikelijk worden de wedstrijden gelivestreamd en voorzien van deskundig commentaar. Altijd al prettig, maar nu nog prettiger, gezien we voorlopig zonder publiek zullen spelen. De links naar de livestreams vind je uiteraard binnenkort op onze website.

 

Dan naar de eerste wedstrijd voor Fortuna/Delta Logistiek. Geen eenvoudige pot om er even in te komen, want het is de herhaling van de laatst gespeelde Korfbal Leaguefinale. Eentje waar menig Delftenaar echter goede herinneringen aan heeft. Toch lijkt het huidige PKC/Vertom nog slechts deels op de ploeg die destijds in de Ziggo Dome het onderspit moest delven. Een nieuwe staf, met oude bekenden Wim Scholtmeijer en Jennifer Tromp en enkele nieuwe spelers, waarbij het vooral voor Jelmer Jonker en Nienke Hintzbergen een interessant treffen wordt. Jarenlang streden ze met Harjan Visscher en Marieke Klaver voor de prijzen met DOS’46. Dit jaar strijden ze tegen elkaar met PKC en Fortuna/Delta Logistiek.

 

Sowieso zal het een bijzonder jaar worden voor Fortuna/Delta Logistiek, want voor het eerst sinds het bestaan van de Korfbal League moeten we het doen zonder Mirjam Maltha. Vijftien seizoenen langs was zij een van de gezichten van de Delftse topformatie. Door het voortijdig afbreken van de competitie geen groots afscheid, al zal dat er ongetwijfeld nog komen. Een van de vrouwen die om de plek zal strijden die Maltha achterlaat is Lieneke Pries. Pries kwam over van LDODK en zal zich willen bewijzen aan haar nieuwe achterban. Die achterban kijkt dus wel live.

 

Zaterdag 10 oktober:
14.00u: Fortuna/Delta Logistiek 2 – PKC/Vertom 2
16.00u: Fortuna/Delta Logistiek 1 – PKC/Vertom 1

Share This