Dat een seizoen gek kan lopen, blijkt maar weer na deze play-offseries. Een kleine maand geleden had het zomaar zo kunnen zijn dat Marcel Segaar afscheid nam van zijn thuispubliek met een gelijkspel tegen KCC/SO natural. Een loepzuivere vrije bal van Tim Heemskerk betekende echter een benauwde overwinning en twee broodnodige punten. Een nederlaag later bleken de play-offs behaald. En weer twee wedstrijden later krijgt Marcel Segaar ‘gewoon’ een afscheid in Ziggo Dome. Het verschil tussen glorie en deceptie is soms heel klein.

De ontlading was misschien niet zo groot als vorig seizoen, maar de stunt van zaterdagavond mag gerust als een unieke prestatie gezien worden. In twee duels was Fortuna/Delta Logistiek de bovenliggende partij ten opzichte van TOP/SolarCompleet. Alles klopte op het moment dat het moest. Weer pieken in de play-offs.

Vorig jaar bleek de derde play-off net wat te veel energie te hebben gekost en was TOP in de finale de betere partij. Zaterdag kan dat argument van tafel. Zowel PKC als Fortuna wisten in twee wedstrijden af te rekenen met hun concurrent en strijden zaterdag om die felbegeerde Korfbal Leaguetitel. Voor Fortuna/Delta Logistiek wordt het de derde keer dat zij mag strijden voor deze hoofdprijs. Voor PKC kan het de derde Korfbal Leaguetitel in haar geschiedenis betekenen.

Zes jaar geleden pakte PKC haar eerste, nota bene tegen ons Fortuna/Delta Logistiek. Ook toen waren de Papendrechters torenhoog favoriet. Echter imponeerden de Delftenaren in de beginfase en stond er opeens een 8-3 tussenstand op het scorebord. PKC vocht zich terug, mede dankzij Danny den Dunnens schitterende doelpunt, dat in de ogen van elke Fortunees nog steeds als ‘lopen’ wordt gezien. In een race tegen de achterstand en de klok was PKC net op tijd bij de les en won het nipt, ondanks drie gigantische kansen voor Fortuna/Delta Logistiek in de slotminuut.

Zaterdagmiddag zal Fortuna/Delta Logistiek in een ruim gevuld Ziggo Dome haar revanche willen nemen op de verloren finales in 2013 en 2018. Ook toen was de prestatie van het behalen van de finale een hoogtepunt te noemen. Toch speel je finales om te winnen. Winnen is zaterdag het enige dat telt. Fortuna/Delta Logistiek: This is your time, refuse to give up. Never settle and WIN, at all costs!

Share This