TOP-FortunaNog niet zo heel lang geleden was TOP-uit een zekerheidje voor Fortuna/Delta Logistiek. In Sassenheim werd altijd gewonnen. Daar is sinds twee seizoenen verandering in gekomen. Goed, dat betekent niet dat we nu per definitie kansloos zijn. Sterker nog, het kan gewoon weer. TOP/Quoratio is nog niet in bloedvorm, Fortuna/Delta Logistiek liet echter zien dat ze er zin in hebben, scherp en voornamelijk loepzuiver zijn. De parallel met enkele seizoenen geleden is goed te maken. Toen was KZ/Hiltex de titelfavoriet van het seizoen en zou het alle wedstrijden wel ‘eventjes’ winnen. De League-opening in Delft gooide direct roet in het eten. In het seizoen 2011-2012 werd het 21-17 voor de Delftse underdog.

Ook zaterdagavond zal Fortuna/Delta Logistiek weer de underdog zijn. TOP, dat beschikt over zes internationals, Daniel Harmzen, Jimin de Vries, Rianne Echten en Ilse Hazenkamp, heeft op papier gewoon de betere spelers in huis. Maar dat maakt het alleen maar interessanter. Vorig jaar kon een gehavend Fortuna/Delta Logistiek ook lang mee met de toen nog regerend landskampioen. Mick Snel had grote moeite met Daan Preuninger, die inmiddels weer een jaartje ouder is en een seizoen lang heeft mogen rijpen in de Korfbal League.

De wedstrijd tegen Dalto/BNApp.nl heeft veel supporters ongetwijfeld veel hoop gegeven, maar de vraag is of we deze wedstrijd überhaupt wel als graadmeter mogen gebruiken. Natuurlijk, met dit soort aanvalspercentages ga je ook van TOP winnen. Geen twijfel mogelijk, alleen de kans dat je zoveel kunt herhalen en zo makkelijk kunt aanvallen als tegen Dalto, dat absoluut geen grip kon krijgen op de constante aanvalsmogelijkheden die Fortuna/Delta Logistiek vijftig zuivere minuten lang kon produceren.

Zaterdagavond om 19.00u in Sassenheim blijft TOP 100% favoriet, maar als je dit seizoen een keer kunt winnen van de ploeg van Jan Niebeek, dan is het nu. Ze zijn nog absoluut niet in topvorm en zijn nog zoekende.

Share This