Na de orenwassing in de laatste thuiswedstrijd, speelt Fortuna/Delta Logistiek komend weekend de laatste zaalwedstrijd van het seizoen. Tegenstander is regerend zaalkampioen TOP/Quoratio, dat al geplaatst is voor de play-offs.

Waar staat Fortuna/Delta Logistiek?

Na de fikse nederlaag tegen DOS’46 van afgelopen weekend is duidelijk dat Fortuna/Delta Logistiek op de zevende dan wel achtste plek gaat eindigen. De laatste wedstrijd gaat daar meer duidelijkheid over brengen. Zolang DVO/Accountor niet op meer punten uitkomt dan Fortuna/Delta Logistiek, blijft de ploeg van Ard Korporaal en scheidend coach Joost Preuninger op die zevende plaats staan. Maar zoals bekend staat er voor Fortuna/Delta Logistiek niets meer op het spel in die laatste zaalwedstrijd. Daarmee komt een einde aan een lang en zwaar seizoen voor de rood-witten, die flink wat pech hebben gehad gedurende het seizoen. Volgend seizoen ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen’. Dan wil Fortuna/Delta Logistiek weer een play-off waardig team kunnen neerzetten, en niet weer een seizoen zoals dit meemaken.

Waar staat TOP/Quoratio?
De regerend zaalkampioen is al zeker van de play-offs, en weet ook al dat LDODK/Rinsma Fashion de opponent wordt in de play-offs. Het enige wat nog op het spel staat voor de ploeg van Jan Niebeek, is het thuisvoordeel zodat er in een eventuele derde wedstijd niet helemaal naar Friesland hoeft te worden gereden. Tegen Blauw-Wit afgelopen weekend maakte TOP bepaald geen goede indruk, maar tegen Fortuna/Delta Logistiek zal de ploeg uit Sassenheim vertrouwen willen tanken zodat er met een goed gevoel aan de play-offs wordt begonnen. Daarin moet TOP pieken, en het is natuurlijk een stuk lekkerder om daar met een zege aan te beginnen dan met twee nederlagen op rij.

 Laatste vijf uitslagen
21-01-2017 Fortuna/Delta Logistiek – TOP/Quoratio 15-18
06-02-2016 Fortuna/Delta Logistiek – TOP/Quoratio 22-25
28-11-2015 TOP/Quoratio – Fortuna/Delta Logistiek 27-23
07-03-2015 Fortuna/Delta Logistiek – TOP/Quoratio 17-19
10-01-2015 TOP/Quoratio – Fortuna/Delta Logistiek 29-23

Onderlinge balans
Winst Fortuna/Delta Logistiek: 7
Gelijkspel: 1
Winst TOP/Quoratio: 12
Doelsaldo: 395-437

Laatste ontmoeting
In Delft, met Daan Preuninger nog in de basis, waren de doelpunten schaars. Via een 4-1 voorsprong voor Fortuna/Delta Logistiek was de stand halverwege de eerste helft 4-3. Via 6-4 kwam TOP vlak voor rust voor het eerst op voorsprong, wat ook uiteindelijk de ruststand zou zijn; 7-8.
In de tweede helft kwam TOP tot tweemaal toe twee goals voor, maar Fortuna/Delta Logistiek knokte zich naast de landskampioen. Tien minuten voor tijd was het 15-15, en was alles dus nog mogelijk. Michelle Rozenbroek tekende vijf minuten voor tijd voor de 15-16, en de aanval daarna was het Barbara Brouwer met de 15-17. Jet Hendriks tekende tien seconden voor tijd voor de eindstand van 15-18. Fortuna/Delta Logistiek had het verdedigend goed op orde met een goede verdedigende tactiek, maar aanvallend konden de Delftenaren niet dat kleine beetje extra brengen wat nodig was om te stunten tegen de landskampioen.

 Prognose Ard Korporaal
“Zoals je zaterdag zag, kan het twee kanten op in dit soort fases. Bij DOS’46 liep het als een trein, bij ons was het helemaal niks. We gaan proberen nog één keer alles te geven en het TOP moeilijk te maken.

 

 

Share This