In aanloop naar het Korfbal Leagueseizoen kijken veel korfballiefhebbers reikhalzend uit naar de publicatie van het wedstrijdschema, wanneer staat dit jaar de Korfbal Leaguefinale op de planning? In Delft en omstreken wordt voornamelijk gekeken naar de twee weekenden voor dat Kerst aantreedt, want dat betekent Kerstkwibus! Een traditie die al jaren in ere wordt gehouden.

Vorig seizoen mochten we zelfs twee keer, alhoewel, eentje daarvan was natuurlijk op de fiets naar Pijnacker. Dit jaar gaan we naar Bennekom en dat is in koude tijden helemaal niet zo gek. In de DVO/Accountor-hal is het namelijk altijd lekker warm. Niet voor niets zongen de supporters vorig jaar massaal: ‘Het is hier dertig graden, oh oh oh oh oh’ en ‘Mag die verwarming uit?’.

Voor Fortuna/Delta Logistiek is zaterdag wellicht speciaal, vanwege haar kerstsupporters. Voor Fleur Hoek gaat het een terugkeer op het oude nest betekenen, de plek waar het allemaal begon. Vorig seizoen zag ze vanaf de andere kant hoe de invalbeurt van Claire van Oosten zorgde dat Fortuna/Delta Logistiek daadwerkelijk de overwinning pakte. De Delftenaren stevenden op een riante overwinning af, maar zagen Menno van der Neut briljant invallen waardoor DVO zich minuut voor minuut dichterbij knokte.

DVO won vorige week verrassend van Blauw-Wit en kwam daarmee als laatste ploeg van de hatelijke nul af. Stomen ze direct door naar de eerste thuisoverwinning van het seizoen? Of is het Fortuna/Delta Logistiek dat haar degelijkheid wederom tentoonspreidt?

Zaterdag 15 december
18.15u DVO/Accountor 2 – Fortuna/Delta Logistiek 2
20.00u DVO/Accountor – Fortuna/Delta Logistiek

Share This