Ze zijn weer terug in de Korfbal League, DeetosSnel. En hoewel ze pas twee punten wisten te incasseren is de rentree vooralsnog niet slecht te noemen. De Dordtenaren kunnen geregeld weerstand bieden tegen de gerenommeerde Korfbal Leagueploegen, maar tot meer dan een overwinning op KCC/SO natural kwam het tot dusver niet.

Zaterdag komt de ploeg van Gert-Jan Kraaijeveld op bezoek bij Fortuna/Delta Logistiek. De laatste keer dat beide ploegen elkaar in Delft ontmoetten liep uit op een regelrecht fiasco voor de bezoekers. Het werd 40-20. Voor het eerst in de Korfbal Leaguegeschiedenis scoorde een ploeg veertig keer. De Delftse supporters konden het haast niet geloven. De Dordtse ongetwijfeld ook niet.

Zo’n score zal zaterdagavond waarschijnlijk niet op het scorebord eindigen. De doelpuntenmachine van het eerste haperde in Bennekom wederom. Hoewel de ploeg kan blijven herhalen, bleef het percentage ver onder de verwachtingen. Dat is te veroorloven tegen ploegen als DVO/Accountor, al was het afgelopen weekend kantje boord. Toch zal het het vertrouwen goed doen als er gewoon weer zo lustig op los gescoord wordt als tegen DOS’46. Want dat de Delftse formatie het kan is wel bekend.

Programma zaterdag 22 december
17.45u: Fortuna/Delta Logistiek 2 – DeetosSnel 2
19.30u: Fortuna/Delta Logistiek – DeetosSnel

Share This