De achtervolging, die lag Fortuna/Delta Logistiek vorig seizoen erg goed. Ook dit seizoen is het weer een kwestie van achtervolgen. Al had menig Fortunees daar na de eerste seizoenshelft waarschijnlijk geen rekening mee gehouden. KZ/Thermo4U presteert uitstekend en staat daarmee momenteel terecht op de vierde plek, maar de Delftse hoop is nog lang niet vervlogen. Echter is het afhankelijk. Wat de Delftenaren vooral moeten blijven doen, is winnen.

Wat dat betreft biedt de tweede helft van vorig weekend hoop. DVO/Accountor werd in de tweede helft bij de strot gegrepen en aanvallend schoot het afrondingspercentage omhoog. Zaterdag wacht DeetosSnel. Momenteel de rode lantaarndrager van de Cashback World Korfbal League, ondanks het feit dat het slechts zelden wordt weggespeeld. In Delft ging het lang – heel lang zelfs – gelijk op, en was een punt voor de Dordtenaren wellicht wel terecht geweest.

Spanning gegarandeerd dus? Op papier zou Fortuna/Delta Logistiek deze wedstrijd eenvoudig moeten kunnen winnen. Het zou voor het Delftse moraal ook goed zijn om snel afstand te nemen van de promovendus. Echter is DeetosSnel geen ploeg die zich snel gewonnen geeft. Zeker met het naderende eind van de competitie in zicht, willen de Dordtenaren zich nog snel voorbij in ieder geval KCC/SO natural schieten. Met nog drie wedstrijden te gaan, moet DeetosSnel nog drie punten behalen. En hoe eerder deze behaald wordt, hoe beter natuurlijk. Andersom geldt dat echter net zo voor Fortuna/Delta Logistiek, waardoor een interessante wedstrijd zaterdagavond haast verzekerd lijkt.

Share This