Wie vier speelrondes geleden had voorspeld dat Fortuna/Delta Logistiek koploper was geweest, werd ongetwijfeld voor gek verklaard. Waar de Delftenaren vorig seizoen nog als verrassing van het seizoen werden gezien, zorgden de overwinningen op TOP/SolarCompleet en PKC/SWKGroep ervoor dat de nummer twee van vorig jaar, wordt gezien als één van de titelfavorieten. En dat brengt een andere druk mee.

Tegenstander DOS’46 kwam wat minder enthousiast uit de startblokken. Weliswaar werd gestunt tegen LDODK/Rinsma Modeplein en oogste het lof voor haar spel, ook al tijdens het veldseizoen, maar meer dan twee punten bleven vooralsnog uit. Niet gek ook, want net als Fortuna/Delta Logistiek hadden de Nijeveners een loodzwaar programma. Geen een keer werd het al jaren talentvolle DOS’46 weggespeeld.

En na jaren in het rechterrijtje toeven wil de ploeg van Pascal Zegwaard eindelijk een jaar doordrukken. Een overwinning op Fortuna/Delta Logistiek zou die aspiraties extra kracht bij zetten. Interessant wordt het duel tussen Nienke Hintzbergen en Fleur Hoek, beiden goed voor zestien doelpunten dit seizoen, waarmee ze beiden op plek drie van de vrouwelijke topscorerslijst staan – Marjolijn Kroon (18) en Celeste Split (17) – staan daar nog boven. Welke van de twee dames weet zich onder de verdedigende druk uit te spelen en kan haar ploeg de weg wijzen?

Programma zaterdag 8 december:
17.45u: Fortuna/Delta Logistiek 2 – DOS’46 2
19.30u: Fortuna/Delta Logistiek 1 – DOS’46 1

Balsponsor: DK Groep

Share This