De laatste thuiswedstrijd van het seizoen staat alweer voor de deur, en dat betekent dat er voor de laatste keer dit seizoen wordt vooruit- en teruggeblikt met Ard Korporaal.

“Gaat snel hè, zo’n zaalseizoen. Voor je het weet is het alweer voorbij. Wat dat betreft gaat het misschien wel te snel”, hint Korporaal. Een seizoen wat iets anders liep dan van tevoren bedacht was. “Nee, dit was inderdaad niet zoals je het je vooraf inbeeld. Vooraf heb je het idee om voor de play-offs mee te gaan doen, maar gedurende het seizoen gebeuren er dingen waardoor je je doelen moet bijstellen. Ik ben uiteindelijk dan vooral tevreden dat we ons met deze ploeg staande hebben gehouden wanneer het er écht om ging”, vertelt Korporaal, die daarbij Jord Bezemer en Nik van der Steen als voorbeeld neemt. “Zij stonden er wanneer het echt moest. Daarnaast is Joren (van Nieuwenhuijzen, red.) natuurlijk doorgebroken. Al met al zijn er toch weer stappen gezet.”

Tegen KZ/Hiltex kwam dat er net niet uit. Korporaal vond de nederlaag dan ook terecht. “Al heb ik wel het idee dat we hadden kunnen winnen. We hebben goed verdedigd, maar hadden veel moeite met de enorme verdedigende druk van KZ. Het duurde te lang voordat we daar antwoord op vonden en deden wat we moesten doen.”

Mede daardoor liep Fortuna/Delta Logistiek achter de feiten aan. “We komen nog op 20-19, maar zij maken de aanval daarna de 21-19. Met nog drie minuten te gaan kregen we een opgelegde kans, die misten we en daarna speelde KZ het goed uit. Maar ik ben van mening dat we zelf ietsje beter hadden kunnen doen. We hebben weinig makkelijke schoten gehad, de grote vraag is dan je onder hun druk tot goede schoten komt.”

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen wacht DOS’46. “Vorig jaar was het de allerlaatste wedstrijd en werd het 31-35”, weet Korporaal. “Ook nu zijn we allebei al klaar, en wat dat betreft is DOS’46 een leuke wedstrijd. Van oudsher hebben de verenigingen een goede band dus het is een leuke wedstrijd om mee af te sluiten.”

“We willen het graag goed doen, dat zijn we aan onszelf verplicht. Het is een zwaar seizoen geweest, we hebben het moeilijk gehad, maar we hebben niet voor niets zo hard getraind de laatste maanden. Daarnaast is het Cindy haar laatste thuiswedstrijd, en iemand met haar carrière verdient natuurlijk ook een mooi afscheid.”

 

Share This