Voorzitter SJC gezocht voor aankomend seizoen

Na een aantal jaar in de SJC gezeten te hebben en wat taken te hebben gedaan, bleek dat ik als enige over bleef in de SJC.
Ik had het schip kunnen verlaten, maar ik dacht laat het stuur maar eens overnemen en kijken of we niet zinken.
Ik werd voorzitter in de eenmans commissie en besloot dan maar alles te gaan doen.
Ik begreep wel dat ik wel heel wat op mijn hals nam, want ik moest van al die leuke breedtesporters, zoveel meningen aan horen en daar een gemiddelde uit nemen.
Opeens zaken beslissen en regelen waarvan ik tot dan toe geen weet had, allemaal met het doel: het beste doen en bereiken voor de breedtesport.

De afgelopen jaren zijn er heel wat uren gevuld met de lopende zaken regelen: teams inschrijven, wedstrijden inplannen, oefenwedstrijden regelen, scheidsrechtersschema’s maken, de leukste trainers regelen, onderhandelingen over trainingstijden, taken verdelen, moeilijke beslissingen nemen en teamindelingen rond krijgen.
Gelukkig kreeg ik door de jaren heen versterking van Cher, Melissa en Sietske, wat zeer welkom en erg gewaardeerd is!
Alsof het takenpakket al niet genoeg was besloot ik ook evenementen te gaan organiseren voor de breedtesport en met de komst van DKC werden het gezamenlijke feestjes.
Het aantal breedtesportleden was al een aantal jaar aan het dalen en ik heb mijn charmes nog in de strijd gegooid, maar helaas koos DKC niet voor Fortuna.

Ik heb ook door de jaren heen veel adviseurs om mij heen verzameld, want je kan nu eenmaal niet overal verstand van hebben. Ik wil hiervoor Gert Jan, Jan Willem, Vanessa, Thomas, Wout, Michelle, Tim, Alexis en Dion bedanken. Het was ze misschien niet allemaal bekend dat ze adviseur waren, maar hun raad hielp mij ontzettend. Hiernaast heb ik natuurlijk met een wijntje/biertje vele uurtjes met andere (breedtesport) fortunezen gepraat en daar vele adviezen uit gekregen, want de beste stuurlui staan aan wal, dank daarvoor.

Ik heb altijd gedacht ik neem een aantal jaar de verantwoordelijkheid, want ik vind dat je bij een sportvereniging ook je steentje hoort bij te dragen door vrijwilligerswerk.
Een jaar eerder dan verwacht heb ik in mei het besluit genomen om te stoppen met het voorzitterschap, mijn aandacht is elders nodig.
Melissa en Sietske hebben om persoonlijke redenen besloten om het voorzitterschap niet over te nemen.
Het is moeilijk de SJC los te laten, maar het is goed dat iemand anders het na het aantal jaar op zich gaat nemen en zijn eigen draai er aan geeft.
Afgelopen mei hebben er gesprekken door de SJC plaats gevonden met alle breedtesport senioren teams, om de situatie voor te leggen en een nieuwe voorzitter te werven.
Ik heb samen met Sietske en Melissa in juni/juli nog de moeilijke teamindelingen afgerond en gezorgd dat alles voor het aankomende veldseizoen geregeld is.

Helaas hebben de gesprekken van afgelopen maanden er nog niet toegeleid dat iemand zei: Annemarie ik neem het van je over, of twee mensen ook goed!
Ik hoop dan ook dat na een welverdiende vakantie van de breedtesporters een of twee mensen de taken van het voorzitterschap oppakken. Dan kan ik ze af en toe bijstaan met al dan niet goed bedoeld advies met een wijntje/biertje!

Annemarie de Brabander
Ex-voorzitter SJC
Ook namens Sietske en Melissa

Lees meer nieuws