Zonder zich enorm te hoeven inspannen heeft Fortuna/Delta Logistiek zaterdag gewonnen van KCC/SO natural. Op het grote veld in Capelle had de Delftse formatie genoeg aan een sprintje halverwege de eerste helft. Van 3-3 werd het heel snel 4-11. Met een 7-13 ruststand was de wedstrijd al voortijdig gespeeld. Uiteindelijk maakte de ploeg van Richard van Vloten de stand nog enigszins draaglijk door slechts met 14-18 te verliezen.

Bij Fortuna/Delta Logistiek geen Daan Preuninger, Claire van Oosten en Eva van der Zon in de basis. Van Oosten en Van der Zon bleven uit voorzorg aan de kant, terwijl de nieuwbakken international nog wel tot tweemaal toe aan een warming-up begon, maar uiteindelijk niet binnen de lijnen verscheen. Roos van Groen kreeg daardoor, net als tijdens de eerste veldperiode, de kans om haar talenten te bewijzen in het eerste. En die liet ze wel degelijk zien. In de gelijkopgaande beginfase was ze onder meer verantwoordelijk voor een verkregen strafworp die door Joren van Nieuwenhuijzen werd benut.

Doordat Preuninger aan de kant stond en Marcel Segaar en Sanne Alsem – beiden solide strafworpnemers – in het andere vak geposteerd stonden, moest Van Nieuwenhuijzen zich vanaf tweeënhalve meter bewijzen. De jeugdinternational scoorde z’n eerste, maar miste de twee mogelijkheden erna. Echter was hij dermate op schot dat het geen enkele invloed had. De jongeling wisselde schoten met fraaie onehanders af. Ook Sanne Alsem, die gedurende de play-offs en finale voornamelijk vanaf de bank moest toekijken, revancheerde zich op sportief vlak.

Als een waar collectief denderden de acht van Korporaal en Folkerts over KCC heen. Het bekende drukzetten werd – ondanks de hitte – ook zaterdagmiddag weer sterk uitgevoerd, met als mooiste voorbeeld een steal van Mirjam Maltha die de ballijn zo verdedigde dat KCC tot fouten werd gedwongen. Haar onderschepping belandde bij Thomas Reijgersberg die uiteindelijk Van Nieuwenhuijzen in stelling bracht.

Na de 7-13 ruststand, speelde Fortuna/Delta Logistiek ervaren de wedstrijd uit. De thuisploeg scoorde in het tweede bedrijf weliswaar meer, maar kwam nooit meer terug in de wedstrijd. Enige smetje op de wedstrijd was het uitvallen van Alsem, die haar enkel blesseerde. Michelle van Geffen betrad voor haar het veld. Ook Jordi Kouwenhoven kwam nog binnen de lijnen voor Reijgersberg. Hij kreeg de ideale kans om vanaf de strafworpstip zijn steentje aan de score bij te dragen, maar boekte geen succes. Uiteindelijk was het slotakkoord voor Van Nieuwenhuijzen die zich de topscorer van de middag mocht noemen. Eindstand: 14-18.

Share This