Wederom een gelijk spel: een heerlijke wedstrijd tegen een sterk DOS’46

In het weekend voor Sinterklaas werd al om half zeven de wedstrijd tussen Fortuna/Delta Logistiek en DOS’46 gespeeld. Een volle sportavond waar de opkomst in de Fortuna/Delta Logistiekhal gering was. Uiteraard had dit te maken met de wedstrijd van het Nederlands elftal in de achtste finale van het WK, die twee uur eerder werd gespeeld.

Ondanks dat er weinig publiek aanwezig was werd het een heerlijke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer waarin DOS zich van haar sterkste kant liet zien.

De score werd geopend door Mick Snel, die voorafgaand aan de wedstrijd nog 13 doelpunten nodig had om alltimetopscorer van de Kenonz Korfbal League te worden. De thuisploeg schoot uit de startblokken en via goals van Celeste Split, Michelle van Geffen en Nik van der Steen keek DOS’46 al snel tegen een achterstand aan. Echter, DOS knokte zich aan de hand van Tessa Lap snel terug in de wedstrijd (5-5).

In de tweede fase van de eerste helft creëert Fortuna door Split en Snel een kleine voorsprong (9-6), waarna DOS via Leander Zwolle en Eline van Veldhuizen de stand weer gelijk trekt. Niet veel later komt DOS via diezelfde Zwolle en Fardau de Boer zelfs op voorsprong. Vlak voor rust legt Eline van Veldhuizen van ver aan voor haar derde en zorgt Split voor een 10-12 ruststand.

Beide ploegen startten scherp aan de tweede helft; twee identieke acties naar binnen van Zwolle en Van der Steen resulteerde in een doelpunt voor beide teams. Direct hierna breekt een fantastische minuut aan waarin door beide teams twee keer wordt gescoord (13-15). Na 3 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft wordt Max Malestein bij DOS’46 in de ploeg gebracht voor Mart Vrielink, die een anonieme maar degelijke eerste helft speelde. Via Joren van Nieuwenhuizen en Mick Snel werd de stand weer gelijk, waarna Van der Steen met een strafworp Fortuna weer op voorsprong zet.

Met nog 20 minuten te spelen volgt een fase waarin het stuivertje wisselen is, Fortuna komt steeds met 1 doelpunt voor en DOS maakt telkens weer gelijk. Split krijgt bij een gelijke stand (20-20) een strafworp maar benut deze niet. DOS profiteert hiervan door op voorsprong te komen via Jesse de Jong, die zijn eerste maakt. De dames van DOS schieten met scherp en brengen de ploeg uit Nijeveen steeds op voorsprong. Aan de andere kant houden de heren Snel en Van der Steen de Delftenaren in de race.

Wanneer er nog 7 minuten op de klok staan springt Van Veldhuizen hard in op Michelle van Geffen wat resulteert in een groene kaart voor de speelster van DOS. Friso Boode, coach van DOS’46, zei na afloop van de wedstrijd dat hij de kaart “zwaar gestraft” vond. Desalniettemin moest de meest scorende dame aan de kant van DOS 5 minuten plaatsnemen op de bank. Door Van Geffen strategisch te wisselen kon de strafworp worden benut door Van der Steen, die zijn negende maakte (24-24). Van der Steen werd hierna direct gewisseld voor Kay van Vliet, die zijn eerste minuten van het seizoen maakte in het eerste team van de grootmacht uit Delft.

In de slotfase van de wedstrijd is het wederom een nek aan nek race waarbij Lap de Drentenaren weer op voorsprong brengt. Mick Snel pareert echter direct met ook zijn negende treffer. Met nog 2 minuten op de klok schiet Van der Steen, voor de derde keer in 4 wedstrijden, zijn tiende binnen. Waarna Zwolle zijn sterke wedstrijd beloont met wederom een goal van ver om de ploegen weer naast elkaar te brengen (26-26). Split lijkt dan met nog 1 minuut te spelen, via een vrije bal, de wedstrijd op slot te gooien. Echter heeft DOS dan wel Christiaan Dekkers in de aanval. Dekkers speelde geen geweldige wedstrijd, maar schoot met nog 6 seconden te gaan toch nog gelijkmaker binnen.

Een heerlijke wedstrijd met twee aan elkaar gewaagde ploegen. Het vak van Zwolle en Malestein schoot 33 procent vanuit het buitenveld, “dan verdien je het om hier een punt mee te nemen” zei Damien Folkerts, coach van Fortuna/Delta Logistiek, achteraf. Voor Fortuna duur puntenverlies met haar derde gelijkspel uit vier wedstrijden.

Volgende week reist Fortuna/Delta Logistiek af naar Harderwijk voor de wedstrijd tegen Unitas/Perspectief.