Wedstrijdverslag Fortuna E5 – Dijkvogels E2

De kinderen van de E5 hebben zin in de eerste thuiswedstrijd van de competitie. Maar eerst gaan ze nog even lekker samen spelen, ook een goede manier om op te warmen. Er is gelukkig ook nog tijd voor een echte opwarming met de trainers. De tegenstander, Dijkvogels E2, kennen ze al van de oefenwedstrijd en het toernooi.

Bijna scoort Fortuna gelijk na het fluitsignaal. Je merkt dat de kinderen steeds beter als team samen spelen. Ze zijn inmiddels goed geworden in de bal onderscheppen en dan razendsnel de aanval inzetten. Ook het verdedigen en vrijlopen gaat steeds beter. Het team heeft tijdens het eerste kwart veel kansen. Ze schieten vaak op de korf, maar die is nog best moeilijk te raken. De Dijkvogels krijgen ook een paar mooie kansen, maar weten die niet te benutten. Vooral in het tweede kwart wordt er flink gescoord. Zo staat het halverwege al 7-0 voor Fortuna.

Na een beker limonade en wat fruit in de rust, hebben de kinderen weer genoeg energie om verder te spelen. Bijna scoort Fortuna een punt in eigen korf, omdat ze even waren vergeten dat ze na de rust van kant zijn gewisseld. Gelukkig gaat die bal er niet in.

Fortuna blijft ook na de rust scoren. Na 10-0 wordt er flink gejuicht op het veld en vergeten ze even om te verdedigen. In het vierde kwart merk je dat beide teams moe beginnen te worden. De Dijkvogels heeft nog een paar mooie aanvallen maar scoort helaas niet. Bij Fortuna lukt het allen kinderen om in deze wedstrijd te scoren, en het team wint uiteindelijk met maar liefs 16-0.