Wedstrijdverslag Fortuna – LDODK

Foto: Frank Stollman

Na de goede reeks van Fortuna was deze wedstrijd tegen koploper LDODK een belangrijk duel om de aansluiting bij de top vier wat dichterbij te brengen. En dat het een belangrijke wedstrijd was, was goed te merken: de hal was bomvol met supporters die hun ploeg kwamen steunen. Aan de Welpen van Fortuna dit keer de eer om mee op te lopen met hun korfbalhelden. Lees hieronder het wedstrijdverslag, gevolgd door een ingezonden supportersverslag van Bruun.❤🤍

De wedstrijd

Nik van der Steen beet het spits af met een afstandsschot voor de 1-0, maar daarna liep LDODK mede door drie goals van Erwin Zwart uit naar 2-5. Ook het tweede doelpunt van Fortuna kwam van de hand van van der Steen, die uiteindelijk topscorer van de wedstrijd zou worden. Door doelpunten van Daan Preuninger, René van Ginkel, Fleur Hoek en nogmaals Preuninger kwam Fortuna vervolgens op 6-5 voorsprong. Daarna werd er door beide ploegen gescoord totdat Fortuna vlak voor rust het verschil op 2 punten zette voor de 12-10. Preuninger had er op dat moment 4 in liggen, van der Steen en van Ginkel beiden 3 en Hoek en van Nieuwenhuijzen beiden 1.

Direct na rust trok LDODK de achterstand weer recht tot 12-12, waarna Hoek 2 strafworpen miste terwijl van der Steen de 13-12 liet optekenen. Bij die stand kwam Ran Faber binnen de lijnen op de plek van Terrenc Griemink en maakte meteen een goal. In het andere vak zette Marjolein Kroon LDODK met 2 goals voor het eerst sinds lange tijd weer op twee verschil: 13-15.

Fortuna bleef aangehaakt met weer een afstandsschot van van der Steen, die zijn vijfde van de avond maakte. Dit herhaalde Fortuna vervolgens nogmaals met doelpunten van van Nieuwenhuijzen en van der Steen, voor een stand van 17-18. Met twee treffers sloeg LDODK vervolgens een gat naar 17-20, maar wederom kwam Fortuna met doelpunten van Hoek en van Nieuwenhuijzen terug tot 19-20. Hoek werd op dat moment naar het andere vak gehaald.

Na een gemiste strafworp van van der Steen bij een stand van 19-21 liep LDODK uit naar 19-25. Van der Steen bepaalde uiteindelijk met zijn zevende treffer de eindstand op 20-25. De ploeg heeft hard gestreden, maar trok helaas aan het kortste eind. Hiermee komt het gat met nummer 4 DVO op 5 punten, wat een flink verschil is met nog 5 wedstrijden voor de boeg (waarbij DVO en PKC aanstaande dinsdag nog tegen elkaar moeten aantreden voor deze speelronde).

Daarmee is plaatsing voor de play-offs ver weg voor Fortuna. Fortuna staat 5e in de rangschikking en heeft 7 verliespunten meer dan de nummer 4 DVO. Fortuna moet nog naar DVO maar is verder volledig afhankelijk van de uitslagen van DVO. De ploeg uit Bennekom moet aanstaande dinsdag naar Papendrecht om tegen PKC in te halen en volgende week zaterdag naar LDODK. Het enige wat Fortuna kan doen is vanaf nu alle wedstrijden winnen. Als Fortuna dat doet, gaat het eindigen op 23 punten.

De kans dat dit daadwerkelijk genoeg is voor plaatsing voor de play-offs is uiterst klein, maar laten we ons vlaggenschip tot de laatste wedstrijd volledig steunen om te proberen zelf alles winnend af te sluiten! Te beginnen met de uitwedstrijd tegen Groen Geel, waarvoor je je nu kan inschrijven voor de gratis bus. Meld je dus meteen aan en ga mee!

Foto: Frank Stollman

Supportersverslag van Bruun: Een spannende wedstrijd, maar...

Een bomvolle zaal maakte duidelijk dat het niet zomaar om een “wedstrijdje” ging. Onze jeugd had de posities inclusief trommels ingenomen en zelfs “Beer Geluk” was uit z’n winterslaap te voorschijn gekomen. Of ‘ie geluk zou brengen?? Het was in ieder geval vanaf het begin duidelijk dat er een stevige partij korfbal gespeeld zou gaan worden. Fortuna-LDODK was een prachtig affiche.

Beide partijen lieten al snel zien dat ze wilden winnen en de Friezen bleken uiteindelijk niet voor niets naar Delft te zijn gekomen. Boomlange brede kerels en heel snelle scherp schietende meiden boden veel weerstand, maar “de onzen” stonden hartstikke goed te ballen. Mooi om Harjan weer bij ons in de hal te zien en in de tweede helft liet Marjolein Kroon ook zien dat ze zich thuis voelde in de hal waar ze ooit voor ons speelde. Nik wist de mand weer makkelijk te vinden behoudens die strafworp. Ook Daan was trefzeker en liet weer mooie dingen zien. De tweede helft was duidelijk minder voor onze selectie met helaas maar 8 ballen in het mandje. Ran Faber liet ook nog even zien hoe snel hij het mandje kon vinden.

Helaas verloren we deze belangrijke wedstrijd ,maar de inzet van onze spelers verdient een compliment. Zeker ook de livestream nog even bekijken 👍

Groen Geel is de volgende uitdaging en het lijkt me goed dat we met z’n allen onze selectie blijven steunen omdat we weten dat de spelers de steun enorm waarderen!

Bruun

Lees meer nieuws

Wedstrijdverslag 17 april

Zijn jullie ook zo benieuwd naar de verrichtingen van al onze jeugdteams? In deze rubriek kunnen jullie wekelijks teruglezen hoe de jeugdploegen het ervan af

Lees meer »