Wedstrijdverslag KZ-Fortuna + woordje van de supporters

Zaterdagavond stond voor Fortuna een belangrijke wedstrijd tegen gedeeld koploper KZ op het programma. Na een uitstekende reeks van vijf gewonnen wedstrijden zou nog een winstpartij tegen KZ de ploeg een stukje dichterbij de strijd om een play-offplek brengen. Er reisden dan ook veel Fortuna-supporters af richting Koog aan de Zaan, zowel met de spelersbus als op eigen gelegenheid.

Het eerste afstandsschot van Merijn was meteen raak en bracht de 0-1 op het scorebord, gevolgd door een strafworp van Fleur voor de 0-2. Een hoopvol begin voor de meegereisde supporters! Verdedigend had Fortuna het in de beginfase goed voor elkaar en wist het enorm veel rebounds te stelen. Dat kwam niet alleen door sterk verdedigend reboundwerk van Daan en Merijn, maar ook de rest van de ploeg liet zich niet onbetuigd en plukte veel ballen weg in de verdediging.

Hierdoor kon Fortuna zelf in de aanval veel kansen creëren, maar helaas werd het hoge afrondingspercentage van vorige week in de beginfase niet geëvenaard, waardoor Fortuna qua score er dit keer niet in slaagde om meteen weg te lopen bij KZ. Daar speelde de sterke verdedigende druk van KZ uiteraard ook een rol in. Het werd nog 1-4 via een strafworp van Nik, maar in de 19e minuut was de stand gelijk.

Fortuna liep weer een paar doelpunten weg bij KZ tot 4-8, met doelpunten van Fleur, Merijn, Joren en Daan. KZ kwam nog terug tot 6-8, maar daarna maakte Fortuna er met afstandsschoten van Joren en Michelle en een prachtige doorloopbal van Merijn 6-11 van. Alwin Out bracht met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd de stand op 7-11, dus Fortuna mocht met 4 doelpunten voorsprong de rust in.

De tweede helft kwam met name KZ scherp terug uit de kleedkamers. Binnen vijf minuten was de 7-11 omgebogen in een 12-11 voorsprong voor de thuisploeg. Via doelpunten van Joren, Renée en Nik en Daan nam Fortuna vervolgens weer met 12-15 de leiding, maar KZ trok ook deze achterstand weer recht. Om en om kwamen de ploegen vervolgens op voorsprong.

Aan de kant van KZ was met name Alwin Out in de tweede helft flink op stoom gekomen en zijn ballen leken er uit alle hoeken van het veld in te vallen. Uiteindelijk werd hij met 7 doelpunten topscorer van de wedstrijd. Aan Fortunazijde werden de doelpunten dit keer over zeven schijven verdeeld en wisten vijf spelers drie treffers te noteren.

Met nog drie minuten te spelen stond er een stand van 18-19 in het voordeel van Fortuna op het scorebord, maar vervolgens maakte KZ drie doelpunten achter elkaar. Daarmee was de eindstand 21-19 in het voordeel van KZ en verloor Fortuna hier helaas na een wedstrijd vol strijdlust van de hele ploeg twee dure punten.

De komende weken kan ons vlaggenschip onze steun dan ook enorm hard gebruiken, om er in elke wedstrijd alles uit te kunnen halen wat erin zit! Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen PKC op het programma: 2 start om 17.45 en 1 om 19.30 uur. We hopen jullie daar allemaal weer te zien!

WOORDJE VAN DE SUPPORTERS

Waar een aantal keer in het seizoen een groep supporters met de kwibus afreist naar uitwedstrijden van ons vlaggenschip, was dit keer de spelersbus zelf door de selectie ter beschikking gesteld, zodat er nog een keer extra supporters konden meereizen. En dat werd enorm gewaardeerd, dus bij dezen namens alle supporters heel veel dank aan de selectie!

Vanuit allerlei leeftijdscategorieën maakten supporters enthousiast gebruik van het aanbod. Onze jongste supporters vonden het heel gaaf dat ze nu ook mee konden met de bus naar een uitwedstrijd. Bram uit de D1 vond naast het aanmoedigen bij de wedstrijd vooral de busreis met alle leuke muziek en meezingende supporters helemaal top, en zijn teamgenootje Thomas vond het enorm leuk dat speelster Michelle van Geffen vlak voor vertrek op de terugweg nog even de bus inkwam om alle supporters te bedanken voor de steun.

Ook de rest van de supporters in de spelersbus had dankzij het aanbod van de selectie een mooie avond met elkaar. Lees hieronder het ingezonden supportersverslag van Bruun:

Supportersverslag: met de spelersbus naar KZ

Wat een hartstikke leuk aanbod van de selectie om de spelersbus beschikbaar te stellen als SUPPORTERSBUS👍

En dat er belangstelling voor was, werd wel duidelijk. Met een volle bus, onze ervaren chauffeur Erwin aan het stuur en met supportersvlaggen en trommels mee gingen we op pad. DJ Dylan (wie kent ‘m niet😀) had gezorgd voor geweldige muziek aan boord: via twee grote boxen kwamen voor jong en oud alle meezingers aan bod. Een oude kraker “Er zaten twee motten” werd door jong en oud volop meegezongen; kortom: het sfeertje was TOP!

Tijdens de wedstrijd lieten we ook de zaal zien dat we niet zomaar naar KZ waren gekomen. Het bleef tot het einde toe een echte wedstrijd, die uiteindelijk helaas werd verloren. Duur verlies. Zonder de andere spelers tekort te doen, bleek Merijn ook deze wedstrijd weer over bijzondere kwaliteiten te beschikken. Naast het sterke rebounden mikte hij er ook nog een heel fraaie “achterstevoren” in.

Om 21.45 uur zat iedereen weer in de bus voor de terugreis met Lieke als gastvrouw, die nog even “alle koppen” had geteld. Na nog een paar hertellingen waren we klaar voor de terugreis. Voor zover we weten, is er niemand die de bus heeft gemist😂

En hoe mooi is het dan dat Michelle van Geffen onverwacht nog even in de bus staat om de supporters te bedanken en zich te verontschuldigen voor de niet gewonnen wedstrijd. Michelle deed ook nog een oproep om het team te blijven supporten. Natuurlijk blijven we dat doen 👍 Komende zaterdag zijn we er weer… thuis tegen PKC!