Wedstrijdverslagen 25 november

Zijn jullie ook zo benieuwd naar de verrichtingen van al onze jeugdteams? In deze rubriek kunnen jullie wekelijks teruglezen hoe de jeugdploegen het ervan af hebben gebracht.
We hebben deze week weer een hoop verslagen binnen gekregen. Super leuk en bedankt iedereen!

D1:

Vandaag speelde Fortuna D1 tegen MIA D1. Beide ploegen stonden nog onderaan met 0 punten dus we dachten dat het vandaag wel eens spannend zou kunnen worden. Na een training van Jessica op dinsdag en een oefentraining tegen de D2 stonden alle spelers op scherp. De D1 is sinds deze week versterkt met de komst van Isabeau dus bestaat de D1 nu uit vijf dames. Vanaf het begin was iedereen gelijk erg actief waardoor we al snel met 5-1 voor stonden. De coaches van MIA vonden het direct tijd voor een time-out. Fortuna liet zich niet gek maken. We waren fel op de bal, verdedigde goed en kregen enorm veel kansen. Met de rust stonden we 13-3 voor en hadden alle basisspelers al minimaal één doelpuntje meegepikt. De tweede helft ging eigenlijk op dezelfde manier verder. We bleven goed verdedigen en wilde alles eruit halen wat er in zat. We verslapte niet, ook al was het verschil in stand erg groot. De reservespelers Veerle en Dees mochten ook nog even 10 minuten mee doen. De eindstand was 21-8. Komende zaterdag mogen we naar Groen Geel. Dat wordt vast een andere wedstrijd, maar met deze ervaring in ons achterhoofd is alles mogelijk. Zo lang we de felheid van vandaag weer laten zien kunnen we alle tegenstanders verslaan in onze poule.

Dees bedankt voor het reserve zitten en meedoen.

D3:

Na de voorbeeldige monsterzege van Fortuna D1 was het onze beurt om de ongeslagen reeks competitiewedstrijden een mooi vervolg te geven onder toeziend oog van het bezielende coachtrio Justin, Lars en Astrid. Voor de gelegenheid werd toparbiter Sander opgetrommeld om de match tegen ALO in goede banen te leiden.

Al binnen luttele seconden floot Sander onverbiddelijk voor een strafworp, die door Yara onberispelijk werd binnengeschoten waardoor de ban direct gebroken was. Samen met de vliegensvlugge Veronica, de kwiek passende Jayden en de doelgerichte Daan nam Yara de vijandelijke korf veelvuldig onder vuur, terwijl in het defensieve vak Abe, Helle, Gwen en Elin de deur stevig in het slot gooiden, geleid door de krachtige onderscheppingen van Elin (toponderschepper met 10 succesvolle interventies in totaal). Na 4 minuten besloot scheids Sander voor een grondige vetercheck om zo de wedstrijd zonder struikelpartijen uit te kunnen spelen.

Met een ruststand van 3-1 en een schotverhouding van 28-6 werd er van kant gewisseld. De verse krachten Nora en Djem kwamen fanatiek het veld in na een swingende warming-up. Direct werd er koelbloedig gescoord door Elin die de wedstrijd puik afsloot met 5 treffers en een scoringspercentage van maar liefst 50%. Djem en Abe krikten de score nog verder op en Nora voegde met een one-hander nog een stukje gallery play toe aan de vermakelijke wedstrijd. Gwen fungeerde met diverse één-tweetjes als assistkoningin voor Elin die in het laatste kwart nog enkele koelbloedige treffers noteerde. Helle was ook goed op schot vandaag maar had pech met een aantal bouncers op de korf. Met een laatste voltreffer dat bijna gelijk viel met het eindsignaal bepaalde de ontketende Abe in stijl de eindscore op een tevredenstellende 11-4 overwinning, waardoor hij zich ontpopte als schotkanon van de wedstrijd met maar liefst 13 schoten, op de voet gevolgd door Daan met 11 schoten.

Vol goede moed reizen we volgende week met onze fanatieke supportersschare af naar HKV in Den Haag.

C2:

Wat hebben wij (Jill en ik) als inval coach een goede wedstrijd gezien tegen Avanti C1. Ja we hebben met 13-8 verloren, maar wij hebben er 8 gemaakt. Verdedigend stond het als een huis, maar Avanti maakte in de eerste helft indruk met hun afstand schoten die er allemaal ingingen. Daar kan je niet heel veel aan doen. In de tweede helft scoorden ze niet veel meer doordat het beter ging met voorverdedigen. Wij speelden regelmatig echt leuk korfbal met een paar mooie aanvallen waaruit gescoord werd. Doorlopen, afstand schoten en helaas ging er een hele mooie variatie op een vrije bal van Sara en Luca er net niet in. Trouwens bedankt Luca voor het invallen de hele wedstrijd en Veerle voor de tweede helft. Natuurlijk ook Bram bedankt.

Zoals gezegd werd er leuk gekorfbald, maar er werd ook hard gewerkt voor het team. Houd dit vol, want Avanti kunnen we hebben, als jullie de bal het werk laten doen. Probeer niet met drie man/vrouw onder de korf te staan, maar help de speler met de bal, dan gaat het tempo omhoog en krijgen we meer kansen. Oja, durf bij een vrije kans gewoon te schieten. Hopelijk komt die overwinning er een keer aan.
Succes
Een trotse invalcoach

C1:

Na de klinkende overwinning van vorige week waarin TOP op alle vlakken overklast werd trok Fortuna de sterke lijn door tegen Refleks. Gezien Refleks ruim van TOP had verloren begon de wedstrijd met de psychologische 1-0 voorsprong.
Fortuna begon wederom super scherp. Na een snelle 3-0 voorsprong, groeide de stand door naar 7-1. Fortuna verdedigde heel fel en geconcentreerd waar Refleks niet mee om kon gaan. In de aanval toverde Fortuna de ene na de andere mooie actie tevoorschijn. Na 25 minuten ging de wervelstorm liggen. Resultaat 10-3 ruststand.
Het vizier van Fortuna was wat minder scherp na rust. Refleks rook bloed en bracht de stand terug naar 10-7.
Nadat de juiste afstelling weer was gevonden vielen de doelpunten ook weer aan de kant van Fortuna. Refleks bleef echter ook doelpunten maken en bracht de wedstrijd daardoor meer in evenwicht. Fortuna hield echter stand, en met karakter en strijd werd er een 13-11 overwinning geboekt!

E3:

De competitie is nog jong, maar toch: de koploper op bezoek in Delft! Na een gezapig potje tegen Excelsior een week geleden, staan de E3 toppers vandaag op scherp. Met goed verdedigend werk en zuivere schoten wordt IJsselvogels op de eerste nederlaag getrakteerd.

Na een gelijk opgaand begin (2-2) loopt de E3 via 7-3 uit naar een maximale voorsprong van 15-8 in het derde kwart. De wedstrijd eindigt in 19-16 onder luid applaus van een trotse ouderschare op de tribune. Ga zo door Aevy, Madelief, Mats, Sepp en Tim! En natuurlijk coaches Britt en Febe. Op naar volgende week!

Lever ook je teamverslag aan!

Schrijven jullie ook een klein verhaaltje over de wedstrijd? Je kunt er eventueel een leuke (actie)foto bij doen. Let op: check dan wel even of alle ouders van de kinderen op de foto het ermee eens zijn dat de foto op de Fortuna-website bij de jeugdverslagen wordt geplaatst.

Mail het verhaaltje met of zonder foto in het weekend of uiterlijk t/m maandagavond naar jeugd-tc@fortuna-korfbal.nl, dan wordt je stukje op woensdag meegenomen in deze rubriek.

Heb je een leuk stukje, maar ben je te laat met opsturen? Geeft niks, maar dan kan het zijn dat hij de week erna pas wordt gepubliceerd😊