Wedstrijdverslagen 9 maart

C1:

De C1 heeft zich geplaatst voor de Play-offs voor het Nederland Kampioenschap. Zij spelen op zaterdag 23 maart een wedstrijd tegen PKC C1. Heel veel succes C1!!

F4:

Afgelopen zaterdag speelden wij uit tegen Excelsior F1. Het was een hele spannende wedstrijd waarbij de doelpunten over en weer vielen. In de rust stonden we met 7-6 achter. Ook hebben we nog met 11-8 achter gestaan en kwam er bij ons een superspeler in. We hadden heel veel kansen helaas gingen die er niet in.  De meester van de meiden kwam zelfs nog kijken naar de wedstrijd. We hebben de wedstrijd helaas verloren met 11-10.

F1:

De verse kampioenen mochten afgelopen zaterdag heel vroeg aantreden tegen Madjoe in de koude ballonhal in Rijnsburg. Gelukkig lagen er dekentjes voor de stilzittende ouders, want het was erg fris op deze zonnige dag. Madjoe is een ploeg met een paar pittige meiden die wel van duwen houden. De F1 is daarentegen erg lief en vond dit toch wel erg lastig. De scheidsrechter moest ook even wakker worden want we kregen bijna een strafworp tegen omdat Guus een meisje verdedigde. Gelukkig legde de coach van Madjoe uit dat dit gewoon mag bij de F :-). De F1 had het gelukkig niet koud en rende hard heen en weer. Er werd goed rondgespeeld en gezocht naar de meest vrije speler. De bal had wat moeite met in de korf gaan en we werden ook goed verdedigd. De F1 traint al een tijdje op niet verdedigd schieten dus er werd dan ook niet geschoten en weer verder gegooid. Het begin was moeizaam, maar langzaamaan vielen de ballen. Er werden weer mooie acties naar binnen gemaakt zonder bal met mooie doelpunten tot gevolg. De uitslag werd 15-6 voor Fortuna. Een duidelijke overwinning. Komende zaterdag sluiten we thuis af tegen Achilles. Veel plezier F1!

D1:

Afgelopen zaterdag speelde de D1 hun laatste thuiswedstrijd van dit seizen in de zaal. Een wedstrijd tegen Nieuwerkerk D1 die door puntverlies van TOP hun kampioenswedstrijd speelde. Met Luca voor de geblesseerde Mika gingen we van start. Nieuwerkerk kwam snel op 0-2, maar daarna werd Fortuna wakker. Er werd gevochten in duels om de bal en dit leverde ook mooie doelpunten op na mooie onderscheppingen. De rust gingen we in met een 6-7 achterstand. Alles was dus nog mogelijk.  Nieuwerkerk kwam scherper uit de kleedkamer en maakte een paar doelpunten achter elkaar. Helaas is dat de genadeslag geworden. We kwamen nog wel iets terug, maar de einduitslag is 10-15 geworden.
Abe en Jayden stonden beide reserve. Waarvoor dank. Zij hebben ook nog hun minuten mogen maken in het veld. Ze waren alvast goed opgewarmd voor hun eigen wedstrijd erna.
Komende zaterdag de laatste zaalwedstrijd tegen Die Haghe. De D1 is als 5e geëindigd in hun poule. We kunnen niet meer ingehaald worden en ook geen plekje omhoog. Na een moeilijk veldseizoen in het najaar hebben we in de zaal laten zien dat we zeker in de hoofdklasse thuishoren. We hebben het de topploegen soms erg moeilijk gemaakt en soms ook net met 1 punt verschil verloren of gelijk gespeeld. Op het veld gaan we er ook nog een paar leuke wedstrijden van maken.

Lever ook je teamverslag aan!

Schrijven jullie ook een klein verhaaltje over de wedstrijd? Je kunt er eventueel een leuke (actie)foto bij doen. Let op: check dan wel even of alle ouders van de kinderen op de foto het ermee eens zijn dat de foto op de Fortuna-website bij de jeugdverslagen wordt geplaatst.

Mail het verhaaltje met of zonder foto in het weekend of uiterlijk t/m maandagavond naar jeugd-tc@fortuna-korfbal.nl, dan wordt je stukje op woensdag meegenomen in deze rubriek.

Heb je een leuk stukje, maar ben je te laat met opsturen? Geeft niks, maar dan kan het zijn dat hij de week erna pas wordt gepubliceerd😊

Lees meer nieuws