Zakelijke zege voor Fortuna/Delta Logistiek

Voor het eerst in de geschiedenis heeft Fortuna/Delta Logistiek de punten weten te pakken in Topsportcentrum De Koog. In een wedstrijd waarin de doelpunten schaars waren, trok de ploeg uit Delft vrij eenvoudig aan het langste eind. Eindstand: 14-19.

Folkerts en Korporaal lieten Claire van Oosten, Fleur Hoek, Tim Heemskerk en Thomas Reijgersberg (eerste aanval) en Eva van der Zon, Mirjam Maltha, Joren van Nieuwenhuijzen en Daan Preuninger vandaag in de basis starten. Al kort na het eerste fluitsignaal werd Eva van der Zon naar de kant gehaald. Hierdoor kon Jessica Lokhorst tegenover Esther Cordus gepositioneerd worden. In het andere vak kwam Eva van der Zon op de plaats van Claire van Oosten weer binnen de lijnen.

KZ/Thermo4U startte furieus aan het duel en pakte een 3-0 voorsprong. Fortuna/Delta Logistiek had vooral in de beginfase moeite de korf te vinden, maar verdedigend had het de zaken goed op orde. Zodoende stond er tien minuten voor rust een magere 3-3 tussenstand op het scorebord. In het laatste gedeelte van de eerste helft vielen er in totaal nog negen doelpunten: vier voor KZ/Thermo4U en vijf voor Fortuna/Delta Logistiek. Scheidsrechter Stan de Groot floot bij een 7-8 tussenstand voor de rust.

In de tweede helft konden de roodwitten de voorsprong, mede dankzij de stabiele verdediging, gestaag uitbreiden. In scorend opzicht waren er hoofdrollen weggelegd voor Fleur Hoek (6x) in het ene vak en Joren van Nieuwenhuijzen (5x) in het andere vak. Fortuna/Delta Logistiek liet vandaag zien een wedstrijd te kunnen controleren. Met zes punten uit vier wedstrijden mag er in Delft gesproken worden van een prima seizoensstart. Er kan met vertrouwen uitgekeken worden naar de komende speelronden.

Folkerts vat de wedstrijd als volgt samen: ”Aanvallend gezien hadden we een moeizame start. We creëerden voldoende kansen, maar het vizier stond niet op scherp. Na de eerste twee snelle tegengoals hadden we het verdedigend erg goed voor elkaar. Aanvallend begon het vervolgens ook steeds iets beter te lopen. In totaal was de eerste helft van een matig niveau, waarbij we blij mochten zijn dat we in de rust op voorsprong stonden. Na de rust kwamen we in aanvallend opzicht direct beter in het spel. KZ/Thermo4U kwam nog steeds niet goed onder onze verdedigende druk uit. Zij hadden moeite de bal te verplaatsen en juist in die fase wisten wij een aantal keer te scoren. Twee doelpunten van Joren van Nieuwenhuijzen zorgden voor het beslissende gat. Daarnaast zetten we Claire van Oosten in om nog meer aanvallende kracht te brengen. KZ/Thermo4U probeerde de wedstrijd te kantelen door Joost Hofman en Jordi Pasma van vak te laten wisselen. Ook Marjolijn Schenk werd naar het andere vak gebracht, maar zonder succes. We speelden de wedstrijd goed uit en pakten zo twee belangrijke punten. Vorig jaar zijn we hier nog weggespeeld. Arbiters Stan de Groot en Maurice Rombouts hadden de wedstrijd overigens uitstekend onder controle. Mijn complimenten daarvoor.”

Op zaterdag 8 december staat de thuiswedstrijd tegen DOS’46 op het programma. De ploeg uit Nijeveen snakt na drie nederlagen op rij naar een volgende overwinning. Fortuna/Delta Logistiek zal de ongeslagen status in eigen huis graag willen behouden. Of dat lukt zullen we zaterdagavond rond de klok van negen uur weten.