Zoekend Fortuna haalt winnend de eindstreep

In een goedgevulde sporthal is het Fortuna/Delta Logistiek zaterdagavond gelukt twee broodnodige punten te pakken. Tegen KCC/SO natural leek er in de eerste helft weinig aan de hand, maar een zwakke fase na rust zorgde ervoor dat de Capellenaren zich weer helemaal terug in de wedstrijd konden knokken. Een zoekend Fortuna/Delta Logistiek won uiteindelijk met 30-29. Een hoofdrol was weggelegd voor Tim Heemskerk, hij maakte in de slotminuut zijn negende en tevens het winnende doelpunt.

Nog voordat KCC haar eerste schot had gelost, had Fortuna/Delta Logistiek een 2-0 voorsprong te pakken. Het bleek geen voorbode voor de beginfase, want KCC nam op 4-5 zelfs brutaal de leiding. Toch leek het er geen moment op dat de thuisploeg in de problemen zou komen. Voornamelijk Tim Heemskerk en Daan Preuninger waren on fire, terwijl ook Marcel Segaar een duit in het zakje deed. De aanvoerder wist dat dit zomaar zijn laatste Korfbal Leaguewedstrijd in eigen huis zou kunnen zijn, maar wist ook dat hij daar geen genoegen mee zou nemen.

Fortuna/Delta Logistiek was aanvallend dominant en heel even lag de Delftse formatie zelfs op schema om het doelpuntenrecord (52) van PKC te gaan benaderen. Na 18 minuten had de ploeg van Ard Korporaal en Damien Folkerts een gemiddelde van één doelpunt per minuut, terwijl KCC’s teller op 13 stokte. Echter was het door Jessica Lokhorst gemaakte doelpunt het laatste in een periode van tien minuten.

Na een 18-14 ruststand had Fortuna/Delta Logistiek enorm veel moeite om ook in het tweede bedrijf tot scoren te komen. KCC wist dat het eigenlijk enkel voor het moraal speelde, de kans op degradatie was nihil, terwijl direct lijfsbehoud al onmogelijk was. Maar die vrijheid zorgde wel voor een onbevangen ploeg die zich onder aanvoering van de makkelijk scorende Stefan Dekkers terug in de wedstrijd knokte.

Heel even zelfs leken de Capellenaren voor een stunt te kunnen zorgen, op 21-21 kregen ze een unieke kans om via een strafworp weer terug op voorsprong te komen, maar Dekkers faalde. Een aanval later benutte Segaar zijn buitenkansje wel. Diezelfde Dekkers kreeg een herkansing vanaf de stip en faalde wederom, waarna Segaar een aanval later wederom het goede voorbeeld gaf. Toch liet Dekkers zich mentaal niet breken. Want uiteindelijk was hij het die de 27-28 liet noteren.

Toch was KCC niet de enige ploeg die zaterdagavond over veerkracht beschikte en daar had voornamelijk Tim Heemskerk een belangrijk aandeel in. Daar waar hij voor terugkeerde, maakte hij zaterdagavond waar. Heemskerk was beslissend voor zijn ploeg. Eerst tekende hij voor de gelijkmaker (28-28), maar zijn vrije bal in de slotminuut deed uiteindelijk KCC de das om. Heemskerk negende betekende de 30-29, Dekkers kreeg nog één schot, waarna Fortuna/Delta Logistiek de wedstrijd kon uitspelen.

Het aanwezige publiek en de staf hoopten nog op een fluitsignaal van de scheidsrechter om aanvoerder en clubicoon Marcel Segaar een publiekswissel te gunnen. Dat moment kwam niet meer, maar direct na de wedstrijd bracht het aanwezige publiek alsnog een ode aan Segaar die echter op nog één thuisduel in de Korfbal League mikt. Dat extra duel kan er komen als Fortuna/Delta Logistiek volgende week wint op bezoek bij LDODK/Rinsma Modeplein. Wint het niet, dan is het afhankelijk van KZ/Thermo4U dat PKC/SWKGroep in eigen huis ontvangt.