Bericht bestuur Fortuna (hard)loopgroep

Beste (hard)lopers en wandelaars,

 

Het is alweer lange tijd geleden dat we iets van ons hebben laten horen, dus hoog tijd voor een update! Allereerst hopen we uiteraard dat het (naar omstandigheden) goed gaat met jullie en bovenal dat jullie gezond zijn.

 

Toen we eind september moesten besluiten om de trainingen van de loopgroep van Fortuna voorlopig stil te leggen, hadden we niet verwacht dat we 7 maanden later nog steeds in min of meer dezelfde situatie zouden zitten. Corona heeft het helaas nog veel te goed naar zijn zin in Nederland. Maar de bevrijding is in zicht! Helaas nog niet op 5 mei. Dat hadden wij wel een mooie datum gevonden om van corona bevrijd te zijn 🙂.

 

Naast een tijd van zeer weinig sociale activiteiten, is de coronatijd ook voor velen een tijd geweest van reflectie. En dat laatste geldt ook voor ons met gevolgen voor jullie! Om maar meteen met de deur in huis te vallen… Francis heeft te kennen gegeven te stoppen als trainster. Vanwege haar drukke baan en het leuke nieuws dat ze binnenkort weer oma wordt (dit keer niet helemaal aan de andere kant van het land, maar vlakbij), is dit het moment om na 25 jaar een andere keuze te maken. Uiteraard vinden we dat heel jammer, omdat velen met plezier terugdenken aan alle trainingen onder Francis’ leiding, maar hebben we ook begrip voor haar keuze.

 

Dat heeft ertoe geleid dat wij onze koppen, uiteraard op 1,5 meter afstand, eens bij elkaar gestoken hebben om te praten over de toekomst van de loopgroep. In dat gesprek gaf Peter aan dat hij wegens een zeer langdurige blessure het hardlopen vaarwel moet zeggen. Het aantal (hard)lopers bij Fortuna was helaas ook voor corona al beperkt. Dit ondanks de vele inspanningen, met name van Hanneke, om de groep te laten groeien. Dit had echter uiteindelijk vooral effect op de wandelende tak.

 

Het vertrek van Francis en Peter gecombineerd met het steeds kleiner aantal (hard)lopers heeft ons doen besluiten om de hardlopende tak van de Fortuna Loopgroep op te heffen. Peter heeft inmiddels ook het bestuur van Fortuna hiervan op de hoogte gebracht. Het bestuur vond het besluit ook erg jammer, maar was het uiteindelijk wel met onze beslissing eens.

 

We begrijpen dat dit geen leuk bericht is en het voelt voor ons ook naar om dit via de mail met jullie te moeten delen. Aangezien nieuws de gewoonte heeft om als een lopend vuurtje te verspreiden, hebben we ervoor gekozen om jullie toch alvast op deze manier te informeren en niet te wachten tot we weer fysiek bij elkaar kunnen komen. Natuurlijk is dit niet de manier om afscheid te nemen van elkaar en dus komt er zeker nog een gezellige dinsdagavond waarbij we elkaar onder het genot van een hapje en een drankje kunnen ontmoeten. Hiervoor moeten we nog even geduld hebben, want de mogelijkheden zijn op dit moment nog te beperkt. Hou je mailbox in de gaten, want we beloven dat jullie een uitnodiging krijgen.

 

De wandelende tak is niet gebonden aan trainers en kan daarom gewoon blijven bestaan. Voel je vrij om aan te sluiten, want hoe meer zielen hoe meer vreugd. En omdat je ook van wandelen dorst krijgt, is deze groep op dinsdagavond altijd vanaf ca. 20.45 u in de kantine of buiten te vinden voor een drankje en een praatje. Het bestuur zal ons nog benaderen, om de wandelende tak in de toekomst te versterken.

 

Wil je graag bij een vereniging blijven hardlopen, dan zijn er in de buurt diverse alternatieven, zoals bijvoorbeeld Bertus (trainen ook op de dinsdagavond), de Koplopers en Renergy. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om zelf af te spreken met Fortuna-lopers.

 

We weten dat veel lopers Fortuna een warm hart toedragen en daarom wordt het lidmaatschap niet automatisch beëindigd. Wil je Fortuna blijven steunen, wordt dan lid van de wandelende tak of wordt donateur van Fortuna. Meer informatie hierover vind je op de Fortuna-website.

 

Jullie hadden misschien bij het zien van deze mail leuker nieuws verwacht vanuit de loopgroep, bijvoorbeeld over spoedige hervatting van de trainingen. Uiteraard hopen we op jullie begrip voor ons besluit om de hardlopende tak te beëindigen.

 

Blijf gezond en hou nog even vol!

 

Groeten van Bruun, Francis, Hanneke, Peter en Lia

 

 

Ps. Herinneren jullie je nog Bruuns favoriete opwarmoefening die in de mail van september stond? Iets met 2 handen boven het hoofd en 1 naar voren laten vallen en tegelijkertijd de ander naar achter? Heb je hier al ruim een half jaar hard op geoefend en wil je ons graag het resultaat laten zien, dan maken we daar op de afscheidsavond zeker even tijd voor.

Lees meer nieuws

Elma, bedankt!

Kreeg jij ook altijd een verjaardagskaart van Fortuna voor je verjaardag? Dat klopt! Elma Woltman heeft meer dan 30 jaar lang alle verjaardagskaarten voor de kinderen

Lees meer »