Het is alweer een maand of 10 geleden dat het coronavirus zijn intrede deed in Nederland. Na het verbod op handen schudden, in je elleboog niezen, het houden van anderhalve meter afstand, een intelligente lockdown met het sluiten van scholen en horeca zijn we nu in een harde lockdown beland.

In dit artikel richten we ons niet op wat niet kan, maar leggen we de focus op wat wel kan om fit te blijven tijdens de lockdown van de komende weken.

Blijf in beweging

Mark Rutte tijdens zijn toespraak: ‘‘Buiten sporten mag. Ik raad het zelfs aan.’’ Deze uitspraak ondersteunen we bij ProRun van harte. Met geen evenement in het vooruitzicht kan het lastig zijn om gemotiveerd te blijven, maar de straat, bos, hei, park, duinen en strand zijn ook in de lockdown nog toegankelijk. Ga alleen, of met één vriend(in) en hou afstand tot anderen. Stel je zelf een doel als stok achter de deur. Plan bijvoorbeeld een datum in voor een pr op de 10 km en laat je ondersteunen door een hardloopschema.

Werk aan je looptechniek

Verminder de kans op blessures door je looptechniek te verbeteren. Loop daarnaast efficiënter, sneller en verder. Bij veel hardlopers valt er wel iets te verbeteren. Van pasfrequentie en loophouding tot je ademhaling en armzwaai. Hardloopcoach Nils de Rijk van Loopwijzer had tijd over door het wegvallen van zijn loopgroepen en ontwikkelde de goed ontvangen videotraining Verbeter je looptechniek.

Meld je aan en start vandaag nog!

Doe aan krachttraining

Krachttraining is voor veel hardlopers niet de leukste bezigheid, maar met de juiste oefeningen kan je er als hardloper veel baat bij hebben. Net als een goede looptechniek kan krachttraining de kans op blessures verminderen en loop je makkelijker lange(re) afstanden.

De sportscholen moeten hun deuren weer sluiten, maar er zijn genoeg oefeningen die je thuis kunt uitvoeren. In samenwerking met SmartFit hebben we bij ProRun het programma Krachttraining voor hardlopers ontwikkeld. Speciaal voor hardlopers. In het programma krijg je oefeningen voor thuis voor een periode van 4 weken, helder uitgelegd en voorgedaan door personal trainer Tarquin Slemmer.

Meld je deze maand nog aan en krijg 10 euro korting. Je houdt de rest van je leven toegang tot alle video’s.

Lees een boek

Rust is minstens zo belangrijk om fit te blijven. Niets houd je tegen om af en toe neer te ploffen op de bank met een goed boek. Over hardlopen is veel geschreven. We geven de volgende boekentips:

De geboren renner, Christopher McDougall
Het Blauwe Uur, Hans Koeleman
De Hardlooprevolutie, Stans van der Poel en Koen de Jong
Ik háát hardlopen, Hedwig van Bree
Van Colombo tot corona, Job Pennekamp
Ren voor je leven, Klaas Boomsma
Hardlopen met Power!, Hans van Dijk en Ron van Megen

Blijf gezond, blijf in beweging!