Het volgende artikel is geplaatst met toestemming/medeweten redactie van Prorun.

 

Shiva heeft een runstreak van meer dan 1000 dagen. Vijf weken geleden inspireerde ze honderden Nederlandse lopers om vijf weken met haar mee te doen.

Dagelijks hardlopen. Wat bracht het jou?

Foto: Janneke Poort

Shiva komt hardlopend naar me toe. Natuurlijk. Ze had nog niet gelopen vandaag en vindt iedere dag wel een manier om zelf het dagelijks hardlopen te blijven volharden.

De ‘runstreak’ die ze dit jaar voor de 3e keer organiseerde liep 1 januari af en ze kreeg een hoop enthousiaste reacties op de uitdaging om 5 weken lang iedere dag hard te lopen.

Veel lopers leerden dat ze iedere dag wel een gaatje konden vrijmaken voor een rondje en dat het een groot gevoel van zelfvertrouwen gaf. Zo schreef Petra dat ze soms geen zin had om te lopen maar dat juist die dagen bijzondere inzichten gaven als ze toch ging lopen. Lopers besloten opnieuw te beginnen met hardlopen door de uitdaging en ook zijn lopers voornemens door te gaan met hun dagelijkse ronde door de buitenlucht.

Zelf liep Shiva nooit eerder zoveel kilometers als afgelopen maand, met als hoogtepunt een afstand van 66,6 kilometer. En wat zijn haar plannen van komende maand? “Meer actieve rust inplannen en minder lange afstanden lopen”.

Luister naar het gesprek en de enthousiaste reacties die Shiva kreeg van ‘haar runstreakers’.

Share This