Fortuna/Delta Logistiek C1 dichtbij kampioenschap

In de weken van de meivakantie speelde Fortuna/Delta Logistiek C1 de belangrijkste wedstrijden voor wat betreft het verdedigen van onze 1e plaats in de poule. Twee weken geleden de moeilijke uitwedstrijd in ’s Gravenzande tegen ONDO C1 en dit weekend onze verste uitwedstrijd van dit seizoen, DVO C1 in Bennekom.
Beide wedstrijden speelden we zonder Roos die in Portugal weer op krachten aan het komen was van het zware en slopende zaalseizoen. Ze werd in beide wedstrijden erg goed vervangen door Annemee uit de C2 die met haar lengte weer een andere dimensie aan ons 1e aanvalsvak toevoegde.

Zoals gezegd 2 weken geleden de moeilijke wedstrijd tegen ONDO C1. We hadden voor aanvang van de wedstrijd 1 punt voorsprong en een nederlaag zou waarschijnlijk betekenen dat we het kampioenschap wel op onze buik konden schrijven. Een do-or-die wedstrijd dus. Maar goed zijn als het om de knikkers gaat, is ook een kwaliteit. En dat was Fortuna C1 in deze wedstrijd. We schoten in het eerste kwartier van de wedstrijd extreem hoge percentages en hadden al snel een 1-6 voorsprong en bij rust was het 4-9. In de rust lieten we ONDO C1 even buiten genieten van een wolkbreuk, voordat wij samen met de scheidsrechter weer het speelveld betraden.
Blijkbaar was ONDO C1 hier dusdanig van onderkoeld geraakt dat ze er in de 2e helft weinig meer van bakten. Pas vlak voor het einde van de 2e helft, die werd geteisterd door meerdere hoosbuien, wisten ze weer te scoren maar toen hadden wij er al 13 in liggen. Kortom, een lekkere 5-13 overwinning waarmee het gat naar 3 wedstrijdpunten werd vergroot.

Gisteren moesten we naar het verre Bennekom om de degens te kruisen met DVO C1. Deze ploeg bivakkeert in de middenmoot, maar is in de zaal 3e van Nederland geworden en dit deden ze met leuk korfbal en vooral door heel goed te schieten. Kortom, we wisten van tevoren dat we aan de bak moesten en dat we vooral goed moesten verdedigen. In het begin van de wedstrijd deden we dit niet geweldig. Met name Lucas, normaal gesproken iemand die zich kan vastbijten in zijn tegenstander, had zijn handen vol aan zijn tegenstander. Deze jongen haalde Jos Rosenboom waardige schotpercentages en had aan een klein gaatje genoeg om raak te schieten.

Tot 5-3 stonden we steeds op een achterstand van 1 of 2 doelpunten, maar toen was het Milan die met twee afstandsschoten ons langszij bracht (5-5).

Foto’s: René Deijk

Esther was ook lekker op dreef in deze wedstrijd. Zuiver schieten kon ze al, want ze wint menig schotspelletje op de training, maar door de extra individuele trainingen gaat ze nu ook sneller en meer rond de korf schieten. Uiteindelijk zou ze in deze wedstrijd tot 3 veldgoals en een meegekregen strafworp komen en daarmee had ze gisteren een super belangrijke scorende inbreng. Vlak voor rust bracht ze ons voor het eerst op voorsprong 7-8 (zo gingen we lekker de kleedkamer in) en direct na de rust maakte ze met een korte kans (super pass van Chelsea op precies het juiste moment) ook de 7-9. We kwamen sowieso goed uit de kleedkamer want via Merijn en Lucas stoomden we door naar een 7-12 voorsprong en dit was vanaf de 7-6 een 0-6 run van ons, die uiteindelijk in deze wedstrijd beslissend zou blijken.

Tot 9-13 (mooie goal van Annemee onder de korf) bleven we op een geruststellende voorspong staan maar in het laatste kwartier ging de kaars een beetje uit bij Fortuna C1. Kansen genoeg in beide vakken en het was met name jammer dat de doorloopbal uit de ruimte van Annemee na een geweldige pass van Noek net mis ging. Dit was zeker het Doelpunt van de Wedstrijd geworden.

Het was warm en benauwd in Bennekom en 1 training in 2 weken tijd is ook niet bevorderlijk voor de conditie. Kortom, we hadden moeite om vaart in ons spel te houden en DVO kroop langzaam dichterbij. Bij 12-14 met nog 5 minuten op de klok leek het weer spannend te worden. Leek….. want dan hebben we altijd Rick nog. In de eerste helft wilden zijn schoten niet vallen maar in het laatste kwartier was hij de enige Fortunees, ondanks legio kansen in beide vakken, die nog de korf wist te vinden. Met zijn 12-15 was het verzet van DVO definitief gebroken.

Hiermee wonnen we een lastige uitwedstrijd tegen een goed spelende tegenstander en hiermee is het kampioenschap en plaatsing voor de play-off bijna een feit. In de laatste 2 wedstrijden hebben we nog 1 punt nodig om definitief kampioen te worden, omdat we een voorsprong van 3 punten hebben en een beter onderling resultaat ten opzichte van ONDO. Dat moet dan volgende week gaan gebeuren in de thuiswedstrijd tegen KCC C1. En laat dit nu net de enige ploeg zijn waar we dit seizoen in 3 ontmoetingen nog niet van wisten te winnen (tweemaal gelijk en een nederlaag). We kunnen alle support dus goed gebruiken om volgende week kampioen te worden!!