Gisteren was het gezellig druk op het Fortuna-complex. Meerdere ploegen konden kampioen worden en daarnaast was er een zeer geslaagde clinic voor de Welpen.

Ook Fortuna/Delta Logistiek C1 kon de kampioenstaart aansnijden als het KCC/SO Natural wist te verslaan. En juist dit laatste bleek problematisch want tot nu toe kwamen we tegen deze ploeg, die in de middenmoot bivakkeert,  dit seizoen niet verder dan twee gelijke spelen en een nederlaag.

Foto’s: René Deijk

Het zou dus zeker geen gemakkelijke middag worden voor de C1. En daar kwam nog eens bij dat het zaterdag snikheet was op het Fortuna-complex en de wedstrijd midden op de dag, met de zon hoog aan de hemel, werd afgewerkt. Kortom, we zouden het niet cadeau gaan krijgen. Zoveel was wel duidelijk.

Tot 5-1 ging het allemaal eigenlijk vrij soepel. Noek en Merijn brachten ons op een 2-0 voorsprong en de 2-1 van KCC werd direct gepareerd door Rick (3-1). Daarna liepen we via Brad en wederom Merijn weg naar 5-1 en was er letterlijk en figuurlijk geen wolkje aan de hemel. Maar het 2e aanvalsvak draaide moeizaam en hadden moeite om tot meerdere schoten in een aanval te komen. De lengtedames van KCC lieten zich steeds terugzakken voor de rebound en hier hadden we moeite mee. Vooral ook omdat we zelf telkens op de verkeerde momenten de schoten namen. Tot de rust kon alleen nog KCC scoren en met een 5-3 voorsprong zochten we de koelte van de kleedkamer op.

Na de rust was het spelbeeld ongewijzigd. KCC kon aanvallend niet echt een vuist maken en wij hadden vooral veel moeite met afronden en met de rebound-steals van KCC. Bij 6-4 sloegen we dan eindelijk via Brad en Milan een definitief gaatje naar 8-4. Rick maakte met een fraaie doorloopbal nog de 9-4 en toen was de wedstrijd helemaal in de knip.

In de slotfase was de pijp wel een beetje leeg bij Fortuna en kon KCC nog terugkomen tot 9-7 maar de overwinning en daarmee het kampioenschap was definitief binnen. 13 wedstrijd gespeeld en 25 punten. Een prestatie van formaat en dit hadden we bij aanvang van het seizoen zeker niet gedacht. Afgelopen zaterdag speelden we dik en dik onder ons normale niveau maar we weten wat we kunnen en dat gaat de komende weken helemaal goed komen. Volgende week staat nog het laag geplaatste Achilles C1 op het programma en daarna gaan we ons richten op de halve finale.

Net als Fortuna A1 en Fortuna B1 (beiden gefeliciteerd) speelt Fortuna C1 op 9 juni de halve finale van het NK Veldkorfbal. Deze wedstrijd zal worden gespeeld tegen Heerenveen C1 op een nog nader te bepalen locatie. De winnaar van dit duel plaatst zich voor de Finale NK Veldkorfbal bij DVO op 16 juni. Spannende weken zitten er voor de C1 dus nog aan te komen. Schrijf 9 juni alvast in uw agenda want dan hebben meerdere Fortuna-teams supporters nodig.

Blije coaches Karin & Peter

Share This