Fortuna/Delta Logistiek C1 kampioen!!

In het speelweekend voor de Voorjaarsvakantie wist Fortuna/Delta Logistiek C1 zichzelf definitief te plaatsen voor het NK. Maar op de ranglijst was nog niet beslist of HKV/Ons Eibernest C1 of Fortuna C1 in deze poule kampioen zou worden. Beide ploegen stonden met evenveel punten bovenaan, maar omdat Fortuna C1 tweemaal wist te winnen van de Eibers is het onderlinge resultaat in ons voordeel.

Kortom, een overwinning in de laatste wedstrijd was noodzakelijk om de kampioensmedailles omgehangen te krijgen. Tegenstander was het lastige ONDO C1. In januari werd er in ’s Gravenzande met 12-11 verloren. We hadden dus nog iets goed te maken. We hebben het altijd lastig tegen deze stugge ploeg, met fysiek sterke dames, veel trucballetjes rond de korf en traag aanvalsspel. De opdracht was dan ook om zelf iets geduldiger te spelen dan we normaal gesproken doen en niet teveel te gokken op een rebound uit de ruimte.

Deze opdracht werd in de beginfase van de wedstrijd uitstekend uitgevoerd. Weliswaar kwam ONDO C1 nog op een 0-1 voorsprong, maar na de gelijkmaker van Roos (1-1) ging de gashendel aan de kant van Fortuna C1 volledig open. Meerdere schoten in een aanval, proberen het spel regelmatig te verleggen en op de juiste momenten tussen te komen. Iedere week gaat dit steeds weer iets beter en het was voor ONDO C1 in de eerste helft dweilen met de kraan open.

Via doelpunten van Brad, Lucas en Merijn liepen we soepeltjes weg naar een 8-1 voorsprong en op dat moment leek een ongelofelijke afstraffing voor ONDO C1 in de maak. Om en om scorend werd de ruststand van 10-3 bereikt. Een zeer tevreden coach sprak zijn team in de rust toe. Helaas stond hij er bij deze kampioenswedstrijd alleen voor omdat Karin ziek in bed lag, maar we weten zeker dat ze in gedachten bij ons was!!

Na de rust liepen we verder uit naar 12-4 maar daarna kwam er qua afronding een beetje de klad in. We selecteerden niet meer helemaal de goede kansen, lieten ons iets te ver van de korf af dringen en ons baltempo was eigenlijk iets te laag. Nog steeds kwamen we tot meer dan genoeg doelpogingen maar de scherpte van de eerste helft was er wel een beetje af. Rick kwam de niet fitte Merijn aflossen (dikke knie na een val met zijn fiets) en bekroonde zijn invalbeurt nog met 2 treffers. Uiteindelijk een duidelijke 15-8 overwinning en hiermee is het kampioenschap een feit.

Volgend weekend het NK en daar gaan we kijken of we het nu al geslaagde zaalseizoen nog een super mooi vervolg kunnen geven. Komt allen a.s. zaterdag naar de Oranje-Wit-sporthallen in Dordrecht om Fortuna/Delta Logistiek C1 te steunen!! Ze hebben uw support hard nodig! We gaan er alles aan doen om zaterdag te knallen en zo goed mogelijk te presteren maar dit lukt nog veel beter als iedereen in het rood/wit ons komt aanmoedigen. Tot zaterdag!