fbpx

Afgelopen zaterdag rond half 10 verzamelde Fortuna/Delta Logistiek C1 zich in de kantine en vervolgens zette de colonne koers richting Driebergen. Daar werd eerst Fortuna/Delta Logistiek B1 (met “onze” Merijn en Noek op de bank en zelfs nog een invalbeurt voor Merijn) aangemoedigd. Helaas kwam de B1 net tekort en verloor van DVO met 18-16. Jammer, want met een beetje meer geluk had daar wel iets meer in gezeten.

Voor ons als C1 een beetje bijzondere voorbereiding maar al snel ging de focus op Heerenveen C1. Een tegenstander die vooraf als “te doen” werd bestempeld, maar in dit soort wedstrijden weet je het nooit en is de vorm van de dag veelal beslissend. Na het fluitsignaal van scheidsrechter Coenraads waren de bedoelingen van de Friezen direct duidelijk. Pompen op de doorloopbal, volle bak uitverdedigen en in onze aanval veel druk leggen op de passing en de ballijnen. In eerste instantie hadden we hier wat moeite mee maar na 2 keer snel balverlies hadden we ons al redelijk ingesteld en via Roos (korte kans) en Milan (vrije bal) stond een 2-0 voorsprong op het bord.

Foto: Marco Spelten korfbalfoto.nl

Na de 2-1 van Heerenveen kwam direct het antwoord van Rick (3-1 van afstand). In de verdediging hielden we vrij gemakkelijk controle omdat Heerenveen moeite had om onder onze druk uit te komen en eigenlijk nauwelijks tot meerdere schoten in een aanval kwam. In onze eigen aanval verzuimden we op dat moment om de kansen af te maken en het verschil te vergroten en dit gaf Heerenveen toch de gelegenheid om terug te komen tot 3-3.
Zonde, want eigenlijk hadden we daar misschien de wedstrijd al kunnen beslissen als we wat zorgvuldiger met ons balbezit waren om gegaan. Gelukkig hebben we wel voor hetere vuren dan dit gestaan en was er geen sprake van paniek. De Heerenveen-dames verdedigden erg dicht op het lichaam en naast de nodige overtredingen is dit natuurlijk ook risicovol als de bal naar binnen kan. Chelsea glipte er langs en rondde haar doorloopbal netjes af (4-3) en vrij snel daarna vloog Esther naar binnen die ook alleen met een beuk kon worden afgestopt. Lucas benutte de strafworp onberispelijk (5-3) en nu was het echt tijd om definitief afstand te nemen.

Dit deden we vlak voor rust via Merijn (6-3 afstandsschot) en direct na rust wederom Merijn met de 7-3. Eigenlijk voelde je al dat Heerenveen C1 deze klap niet meer te boven zou komen. Daarvoor was het aanvalsspel te traag en te voorspelbaar. Wij haalden keurig de doorloopbal eruit en de schoten die ze wel konden nemen, waren veelal onder een behoorlijke druk. Rick tilde middels twee afstandsschoten het gat van 7-3 naar 9-3 en daarmee was de wedstrijd helemaal beslist. Helaas waren we in het laatste kwartier weer erg slordig in balbezit. Veel misverstanden en foute passes. Als coach hoop je altijd dat jouw ploeg in dit soort wedstrijden laat zien wat ze echt kunnen maar dat zat er gisteren helaas niet in. Misschien dat ook de warmte een rol speelde. Heerenveen C1 kon niet echt een vuist maken en Fortuna C1 leek het wel een beetje te geloven. Merijn, Brad en Rick scoorden nog namens Fortuna en ook Heerenveen prikte nog een paar balletjes erin maar spannend werd het niet meer.

Bij 12-6 floot de scheidsrechter voor het einde. Op naar de finale!! Een reprise van de zaalfinale, dus wederom tegen Die Haghe C1 en die zullen er wel op gebrand zijn om ons nu wel te verslaan. We gaan deze week nog 1 keertje de accu opladen om zaterdag nog één keer te knallen en een nu al ongelofelijk mooi seizoen misschien nog net een tikkie mooier te maken. Het zal lastig worden want Die Haghe C1 is dit seizoen in een reguliere wedstrijd nog niet verslagen en ook in de zaalfinale grepen wij pas na een strafworpenserie de winst. Maar goed, we gaan het zien. Gas op die lolly en dan zien we wel waar het schip strandt.

Tot zaterdag,

Trotse coaches Peter & Karin

Share This