Fortuna/Delta Logistiek C1 blijft ongeslagen

Fortuna/Delta Logistiek C1 blijft door de 9-17 overwinning in Hardinxveld-Giessendam ongeslagen. Weliswaar werd er vorige week een puntje gemorst tegen KCC C1 (15-15), maar nog altijd is de C1 in competitieverband ongeslagen.

Vorige week waren we tegen KCC C1 wel dicht bij de eerste nederlaag. Een aantal malen stonden we in deze wedstrijd op achterstand en met nog minder dan 2 minuten op de klok wisten we via een geforceerde strafworp de stand nog gelijk te trekken. In de slotminuut kregen we via een vrije bal nog een uitgelezen kans op de overwinning, maar deze bal ging helaas net mis. Het fysieke voordeel dat KCC in deze wedstrijd had, werd door de ploeg uit Capelle door traag en lang aan te vallen en alleen te schieten op de perfecte rebound, uitstekend benut. Of je de kinderen op deze manier op de juiste wijze aan het voorbereiden bent op de schotklok is een tweede, maar doordat ze het koppelden aan een hoog schotpercentage bij de verre schoten was het in deze wedstrijd effectief. Normaal is voor ons 15 doelpunten maken altijd genoeg voor de overwinning, dus hebben we het zelf verdedigend niet goed genoeg gedaan.

Niet te lang over na blijven mokken en positief richting de volgende wedstrijd. Dat was de boodschap voor de kinderen deze week op de training in de aanloop naar de wedstrijd tegen Vriendenschaar C1. De thuisoverwinning van Vriendenschaar op ONDO C1 had indruk bij ons gemaakt. Om ons niet te laten verrassen, waren er maar liefst 2 spionnen afgereisd naar de wedstrijd Deetos C1 – Vriendenschaar C1, zodat we beslagen ten ijs kwamen. Uit deze wedstrijd bleek dat we, als we onze normale niveau halen, normaal gesproken een probleemloze overwinning moesten gaan behalen. Maar dat dacht ONDO waarschijnlijk ook……

Vol gas dus en meteen in de eerste helft proberen om het verschil te maken. Het duurde even tot we de korf hadden gevonden, maar Brad en Milan hadden hun vizier al snel op scherp staan en via twee goals van beide heren en een mooie doorloopbal van Chelsea, stond er halverwege de eerste helft een lekkere 1-5 voorsprong op het bord. We verslapten niet en bleven een lekker tempo spelen in de aanval, waarbij we proberen om zoveel mogelijk de reboundpositie af te wisselen. Een doorloopbal met 1 hand afgerond door Rick, nogmaals tweemaal Milan waarvan één keer zonder bal naar binnen (worden de coaches blij van) en twee fraaie afstandschoten van Merijn waren de buit in het tweede gedeelte van de eerste helft. Dit bracht de ruststand op een geruststellende 3-10 voorsprong.

In de tweede helft Merijn naar de kant en Lucas er in, zodat we ook bij de verdeling van de reservebeurten aan het einde van het seizoen prettig uitkomen. Helaas kakte de tweede helft de wedstrijd een beetje in. Het tempo van rondspelen was net te laag en de afronding van de korte kansen lukte helaas even niet. Op zich nog wel genoeg schoten in een aanval maar helaas niet meer het rendement van de eerste helft. Om en om scorend ging het van 3-10 naar 9-16 met mooie doelpunten van onder andere Rick en Chelsea, waarna Lucas met een leuk jump-schotje de eindstand van 9-17 op het bord zette.

Weer 2 punten toegevoegd aan ons totaal. Nog steeds niet verloren dit seizoen in competitieverband. Dat moment zal vast nog wel een keer komen maar we proberen de kids er van te overtuigen dat we dit seizoen alleen succes kunnen boeken als we elkaar wat gunnen en keihard en positief samenwerken. Als dat gebeurt, kunnen we ook tegenslagen overwinnen en wie weet wat voor moois daar uit voorkomt.

Tot de Kerstvakantie staan Deetos C1 en Maassluis C1 nog op het programma. Wordt dus vervolgd maar de overwinning van gisteren was een lekkere en het vertoonde veldspel geeft de burger moed.