We zijn twee speelronden op weg met Fortuna/Delta Logistiek C1, dus wordt het tijd dat we dit leuke ploegje eens aan u gaan voorstellen. Vijf fanatieke mannetjes en vier niet minder fanatieke meiden. Merijn is als enige over gebleven van de C1 van vorig seizoen en dus moesten er maar liefst 7 lege plekken worden opgevuld.

Vanuit de C2 zijn Noek, Milan, Brad en Lucas doorgekomen. Esther is overgekomen van Avanti. En vanuit de succesvolle D1 van vorig seizoen hebben Chelsea, Roos en Rick de oversteek gemaakt. Drie eerstejaars dus in de ploeg, waarmee we alweer een geraamte hebben staan voor de C1 van volgend seizoen

Fotograaf: René Deijk

Doelstellingen zijn er, behoudens beter worden en door ontwikkelen, eigenlijk niet. Lekker in het linker rijtje spelen zodat we niet naar beneden hoeven te kijken. Alles wat meer komt is mooi meegenomen.

Vorige week zijn we de competitie gestart tegen Kinderdijk C1 in het gelijknamige pittoreske dorpje. Doordat we met 5 heren spelen, betekent dit iedere week een andere opstelling en dus ook steeds een beetje aan elkaar wennen. Hoewel al snel in de wedstrijd bleek dat het een overwinning zou gaan worden, ging het scoren nog moeizaam. Veel korte kansen werden gemist. Uiteindelijk toch nog wel een ruime en terechte 8-15 overwinning.

Op naar de thuiswedstrijd tegen ONDO C1. Een lichting uit ’s Gravenzande waar we zowel in de E als in de D eigenlijk nooit van konden winnen en op het NK D-pupillen werden ze met deze ploeg 2e. Daarnaast speelden ze met een groot gedeelte van dit team vorig jaar ook al in de C-Hoofdklasse. Kortom, het zou een pittig potje gaan worden. En dit bleek ook al direct vanaf het allereerste fluitsignaal. Veel druk van ONDO, een erg lange dame tegen Noek die de boel goed ontregelde en we hadden erg veel moeite om tot goede schoten te komen.

De snelle 0-1 achterstand bleef een hele tijd op het bord staan, omdat we het verdedigend goed onder controle hadden maar in de aanval maar niet tot scoren konden komen. Na heel lang aanvallen viel eindelijk de 1-1 uit handen van Merijn, maar een paar ONDO-aanvallen later was het alweer 1-3. En toen hadden we wederom onze 1e aanval voor de korf staan. Deze tussenstand stond ook weer een hele tijd op het bord en hoewel ONDO niet groots speelde, was het wachten op meer treffers. Als je namelijk zelf niet scoort….. We leken met een 1-5 achterstand de rust in te gaan, maar gelukkig forceerde Milan nog een strafworp die hij zelf benutte.
Ruststand 2-5.


Twee goaltjes in 25 minuten korfbal. Dat is een beetje weinig.
Na de rust was het eerste schot van ONDO direct weer raak (2-6) en leek het helemaal fout te gaan voor Fortuna C1. We werden op felheid en duelkracht afgetroefd en kwamen maar niet tot goede schoten.

Je kunt geen vuurtje starten zonder een vonk. De kenners herkennen hierin een zin uit een rock-klassieker uit de jaren ’80. U kunt uw oplossing e-mailen naar de redactie. Onder de goede inzenders verloten we de onderbroek van Marcel Segaar die hij afgelopen zaterdag droeg in de wedstrijd tegen KCC. Mede-coach Karin schijnt hier op goedkope wijze aan te kunnen komen.

Maar goed….. we dwalen af. Terug naar het vonkje. Dat werd gebracht door Rick. Bij Fortuna 1 hebben we in Nik van der Steen een ‘kleine grote man’. Maar die hebben we bij Fortuna C1 ook in de persoon van Rick!! Zonder dat het aanvalsspel opeens veel beter werd, kwamen er opeens wel doelpunten. En met de doelpunten kwam ook het geloof weer helemaal terug. Via doelpunten van Merijn en Milan ging het in zeer korte tijd van 2-6 naar 7-7 en lag de wedstrijd weer helemaal open.

We gingen onverdroten door met scoren. Tweemaal Lucas (9-7) en vanuit het niets leek de wedstrijd opeens onze kant op te vallen. Leek……. want ONDO staat bekend om haar vechtlust en gaf niet op. De 9-8 werd door een mooie doorloopbal van Noek nog gepareerd naar 10-8, maar daarna kwam in aanvallend opzicht de klad er weer in. Te weinig beweging zonder bal en passfouten zorgden er voor dat ONDO in de bloedstollend spannende slotfase toch weer gelijk kon komen (10-10).

Noek versierde nog een strafworp die door Merijn onberispelijk werd benut (11-10), waarna we de slotminuut in gingen. Veel paniekerig gedoe, geschreeuw, commotie en domme keuzes. Schieten zonder rebound en pass-fouten. In de slotseconde werd een wanhoopspoging van ONDO door de scheidsrechter nog afgekeurd. Naar mijn mening onterecht, hoewel het voorafgaande schot volgens mij wel verdedigd was.

Maar ons credo “mondje dicht tegen de scheids” heeft hiermee al ons eerste wedstrijdpunt opgeleverd, want ik ben er van overtuigd dat de hele wedstrijd bij iedere actie “HEEEEE” blèren tegen de scheidsrechter (wat ik gisteren weer op verschillende velden in Zuid-Holland, ook bij Fortuna, heb mogen waarnemen) op de cruciale momenten in de wedstrijd tegen je werkt. De keuze van de scheidsrechter in de slotseconde was daar zaterdag een mooi voorbeeld van.

Twee gespeeld en vier punten. Nog absoluut niet het veldspel dat we graag zien, maar het wordt een zware competitie waarbij we voor ieder wedstrijdpuntje hard moeten werken. De komende weken tegen Maassluis C1 en HKV/Ons Eibernest C1 zal het ook weer lastig worden om de punten binnen te slepen, maar iedere week veel tegenstand is alleen maar goed.

Deze week weer lekker trainen op onze nieuwe kunstgrasvelden en over een aantal weken praten we u weer bij over het vervolg.

Peter

Share This