Wie is de vader van Thomas Reijgersberg? Als je het aan de welpen en de F-jes van Fortuna/Delta Logistiek vraagt krijg je een verrassend antwoord…!

Afgelopen zaterdag stroomde de Fortuna-kantine rond 17.00 uur vol voor de eerste Frisss Kwisss. Zo’n 50 welpen en F-jes hadden zich aangemeld en kwamen vol verwachting kijken wat dat nu precies inhield, een Frisss Kwisss. Middels 18 zeer uiteenlopende quizvragen werden ze een uur lang ge-entertaind door quizmasters Alain en Perry.

Niet eerder was er bij Fortuna een quiz georganiseerd voor de allerkleinsten en ook niet eerder startte de quiz zo vroeg op de avond; het bracht direct een nieuwe uitdaging voor de EC: door dat het buiten nog volop licht was, waren binnen de vragen op het beamerscherm niet goed zichtbaar. Dan merk je weer dat je te maken hebt met jongens die van aanpakken weten: binnen no-time hingen er verduisterende doeken voor de ramen en kon de Frisss Kwisss precies om 17 uur worden afgetrapt met hulp van onze mascotte Beer Geluk.
Na een korte speluitleg kregen de kids vraag na vraag op het scherm te zien. Steeds waren er drie antwoordmogelijkheden en konden de kids als in vervlogen Ren-Je-Rot-tijden naar de juiste kleur korf toe rennen en zo een punt (een bal) verdienen voor hun team (jongens tegen de meisjes).
Wat een slimme kinderen heeft Fortuna toch! Bijna iedere vraag werd door bijna iedereen goed beantwoord. De grootste uitdaging volgde toen gevraagd werd wie toch de vader van Thomas is. Op het scherm verschenen onderstaande 3 antwoordmogelijkheden:

De aanwezige ouders zagen direct de humor van het tweede antwoord, maar ook de kinderen herkenden zeker de koning. De ouders kwamen pas echt niet meer bij toen de meeste kinderen richting de rode korf renden!! Slechts 4 kinderen stonden bij de paarse korf, waaronder Djem. Die was dan ook 100% zeker dat haar buurman toch echt de vader van Thomas is!

Na een uur kregen alle kinderen als prijs een bekertje limonade en een zakje chips en gingen ze blij en voldaan naar huis. Een nieuw Fortuna evenement is geboren en zeker voor herhaling vatbaar.

De EC had een uurtje de tijd om de kantine om te bouwen voor het tweede deel van de Frisss Kwisss: voor de C, D en E-spelers.

Share This