Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver: Het eerste Leo Geluk Jeugdtoernooi. Een lang gekoesterde wens van de vereniging kwam daarmee uit.

Een paar enthousiaste leden begon medio februari met de organisatie van dit toernooi en wilde iets anders. Toernooien zijn soms wat saai, plichtmatig worden de rondes afgewerkt met aan het einde een prijsuitreiking. Maar niet bij Fortuna, dat was nou net niet de bedoeling.
Vanuit daar zijn wij als organisatie gaan bouwen en na een week was het programma van het eerste Leo Geluk Jeugdtoernooi bepaald. Vertwijfeld keken we elkaar aan; wij vonden het leuk, te vet, super cool. Maar de grote vraag was: gaan de jeugdleden dit ook leuk vinden?
Korfballen, gezamenlijk eten, feesten, slapen en ontbijten. En dat allemaal in 24 uur op het Fortuna complex. Het spoorboekje van het Leo Geluk toernooi was af. Een jeugdtoernooi waar niet alleen de korfbalsport een belangrijke rol speelt voor zowel top- als breedtesport, maar waar iets speciaal gebeurt. Dit jaar waren de extra ingrediënten een gezamenlijke BBQ, een feestavond en daarna “slapen” op de Fortuna camping.

Eindelijk was het 1 september. De thermometer passeerde de 20 graden. Heerlijk weer tijdens de wedstrijden! In iedere poule werd gestreden voor ieder doelpunt en uiteraard waren er winnaars en verliezers. De speaker was zeker één van de pluspunten; luid en duidelijk kondigde hij elke ronde aan. Tussendoor liet hij ook nog weten dat de cursus ‘Omgaan met teleurstellingen’ helaas niet doorging :).
Leuk ook om te zien dat Avanti lang mee kon met de “top“ van Nederland en dat bij de breedtesport ook werd gestreden voor iedere bal.

De BBQ werd verzorgd door onze eigen “Baas BBQ“ Wout. Ga er maar aanstaan: 225 hongerige tieners en wat begeleiders binnen een uur te eten geven. Klasse gedaan!

De feestavond werd goed bezocht, maar “hangen” bij de tent was eigenlijk veel leuker. Toch waren er velen die toch nog even een dansje kwamen doen bij de Fortuna disco op het foute feest in de kantine.

Om twee uur ’s nachts ging de camping op stil. Maar echt stil werd het eigelijk nooit.
Het was erg spannend voor ons als organisatie maar ook zeker voor de deelnemers. Maar de nacht verliep eigenlijk zonder wanklank of incidenten.

De weergoden waren dus met ons! Nou ja, de nacht was wat aan de frisse kant. Het voordeel was wel dat er in de nacht een gezamenlijke vijand was en dat verbindt altijd. Dauw en een graad of 8 voelt nou eenmaal koud aan. Spullen drooghouden was het advies.

Volgend jaar gaan we op herhaling, en zullen dan proberen om het nog leuker en specialer te maken voor jullie. Tips zijn welkom.

Wij vonden het super en bedanken dan ook alle deelnemers, vrijwilligers, scheidsrechters en iedereen die we vergeten zijn en die ook hun steentje hebben bijgedragen.

De toernooicommissie

 

Share This