Loopgroep

Niet de prestatie maar de gezelligheid staat voorop!

Informatie

Welkom bij de pagina van de Fortuna Loopgroep.
De Fortuna Loopgroep is actief bij de Korfbalvereniging Fortuna/Delta Logistiek en kent in de directe omgeving heel gevarieerde trainingslocaties. Lange rechte wegen in de TU-wijk, het recreatiegebied Delftse Hout en verschillende poldergebieden in de directe nabijheid, mogelijkheden voor heuveltrainingen etc. Dit stimuleert tot het leveren van goede prestaties. Er staan meerdere kleedkamers ter beschikking, waar het heerlijk douchen is na gedane (sportieve) arbeid.

Geschiedenis van de Loopgroep

In het voorjaar van 1992 biedt de korfbalvereniging Fortuna de ruimte en faciliteiten voor een uniek project. De Gemeente Delft organiseert met de (weg)atletiekverenigingen De Koplopers en AV40 een cursus van 13 weken voor beginnende hardlopers, onder het motto ‘Delft, Stad in beweging’. Die cursus is een absoluut succes en velen leren daar de elementaire beginselen van het hardlopen. Na afloop van die cursus blijft een groep van 14 mensen bij Fortuna hardlopen en trekt een eigen trainer aan. De Fortuna Loopgroep is daarmee een feit en we praten dan over juni 1992.
Naast de bekende verenigingen AV 40, de Koplopers, de Skivereniging en de IJsvereniging Bertus is de Fortuna Loopgroep niet meer uit het Delftse straatbeeld weg te denken. Iedere dinsdag- en donderdagavond start de loopgroep om 19.15 uur vanuit het Fortunacomplex aan de Schoemakerstraat. Op dinsdagavond traint de loopgroep onder leiding van twee enthousiaste, ervaren trainers namelijk Francis Simonis en Bruun vd Steuijt. De donderdagavondgroep is van oudsher wat kleiner en de trainingen worden dan bij toerbeurt verzorgd.
Sinds een paar jaar kent de loopgroep naast de hardloopgroep ook een wandelgroep,‘de wandelende tak’. Een initiatief van een groep vrouwen die niet meer met de hardloopgroep mee wil/kan lopen en toch bij Fortuna wil blijven. Deze groep trekt ook menige ‘niet Fortunees’. En intussen is een tweede wandelgroep ontstaan, een kleine groep mannen loopt twee keer per week in stevig tempo een flink aantal kilometers.

De Fortuna Loopgroep streeft er niet naar een heel grote loopgroep te worden. De lopers moeten zich in de groep en bij Fortuna/Delta Logistiek als vereniging thuis kunnen voelen. De loopgroep is actief bij de Korfbalvereniging Fortuna/Delta Logistiek en de faciliteiten zijn uitstekend: kleedkamers en douches zijn er voldoende en na het lopen is het lekker uitrusten -met koffie, thee en/of een biertje- in het clubhuis aan de Schoemakerstraat. Het Bestuur van Fortuna/Delta Logistiek biedt de loopgroep ruimschoots gelegenheid de specifieke loopgroepbelangen te behartigen en die zaken worden door een kleine, slagvaardige commissie geregeld.

Waarin onderscheidt de Fortuna Loopgroep zich van andere hardloopgroepen?

Motto van de Fortuna Loopgroep is, dat niet het presteren op zich doel van het lopen is. Het recreatieve hardlopen, onder deskundige leiding staat voorop. (Hard)lopen moet leuk kunnen zijn en de onderlinge gezelligheid is heel belangrijk. Maar zeker net zo belangrijk is: iemand loopt nooit alleen. Niemand krijgt een tijdschema en niemand hoeft een stopwatch of een hartslagmeter te hebben. Iedereen loopt weliswaar in groepen, maar op eigen niveau en men krijgt individuele adviezen over de looptechniek, blessures, de belasting en dergelijke.
Dit neemt niet weg dat er niet gepresteerd zou worden. Integendeel. Iedere week zijn er wel Fortunezen te vinden aan de start van regionale prestatielopen, zelfs bij halve marathons. En een enkeling presteert het zelfs een hele marathon te lopen.
Toch richt deze loopgroep zich vooral op mensen die geen of nauwelijks hardloopervaring hebben. Je zou haast denken dat onderhand iedereen in Delft en omgeving heeft leren hardlopen, maar niets is minder waar. Velen moeten kennelijk toch nog over een drempel heen om te durven leren hardlopen. Dit is mogelijk bij onze loopgroep.

Wil je meer weten over de Fortuna Loopgroep of een keer –vrijblijvend- meelopen of wandelen, neem dan contact op met een van de leden van de loopcommissie. Je zult daar absoluut veel plezier aan beleven!!

Samenstelling

NaamTaakE-mail
Peter IpingVoorzitter (Contactpersoon loop- en wandelgroepen)peteriping@yahoo.com
Bruun van der SteuijtTrainer A-groepbvdsteuijt@Delft.nl
Francis SimonisTrainer B-groepflausberg@gmail.com
Lia van der Loos
Hanneke van Oosten
Wel & Wee liavanderloos@hotmail.com
hannekevanoosten@hotmail.com
Ruud KoopsWebredacteur loopgroep
(Een artikel geplaatst krijgen? Stuur het per email naar mij)
fam-koops@ziggo.nl

Nieuws van de loopgroep

Waarom het onverantwoord is om niet in de gracht te gaan

‘Het is onverantwoord wat jullie doen,’ de man houdt zijn hond kort aan de lijn en trekt zijn sjaal recht. We zien alleen zijn ogen, de rest van zijn lichaam is bedekt met kleren.

‘We houden 1,5 meter afstand,’ zeg ik, terwijl ik met enige moeite mijn sokken aan doe. Mijn handen doen zeer maar mijn gemoed is uitgelaten.

‘Ik heb het niet over corona, het is levensgevaarlijk om nu het water in te gaan. Het is – 10 graden goddomme,’ de man trekt aan de riem en loopt bij ons weg, met zijn hond achter hem aan.

Wat vind jij: is dit onverantwoord of juist aan te bevelen.

Lees meer

De oudste atletiekvereniging van het land is een vat vol bijzondere verhalen

Willem Witvliet is 100 jaar oud. En hij is lid van de oudste atletiekvereniging van Nederland: PAC. Willem danst bij de nieuwjaarsreceptie van PAC nog jaarlijks de foxtrot. Dit verhaal en nog vele anderen heeft Pim Bijl (lid van PAC en bekend van podcast De Pacer) opgetekend in een schitterend boek over de geschiedenis van deze mooie vereniging. Lees hier meer over dit bijzondere boek.

Lees meer

Geef jij ook (te)veel geld uit aan je loopspullen?

Hoe verandert hardlopen je leven. Kun jij nog herinneren dat je géén hardloper was. Toen waren veel dingen anders. Want door te lopen, veranderen je gewoontes. Vooral punt 5 zorgde op de redactie van Prorun voor herkenbare grappen.

Lees meer

Agenda

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.
Share This