In de eerste Mystical Miles staat een verhaal over Sameena van der Mijden. In 2018 werd ze Nederlands kampioene op de 100 kilometer. Ze loopt graag in de nacht. En alleen. En ver.

Een 100 kilometer start ze bij voorkeur hard. Als ze er na 70 kilometer achter komt dat ze te hard is gestart, heeft ze in ieder geval alvast 70 kilometer in the pocket. Haar mentaliteit lijkt op een andere toploper met een portret in Mystical Miles: Steve Prefontaine. Zijn adagium was: the best pace, is a suicide pace, and today is a good day to die. Prefontaine stierf op jonge leeftijd en Nederlandse topjournalist Wiep Idzenga dook in zijn verleden en maakte een mooi verhaal over deze Amerikaanse legende.

Sameena is springlevend en is op een missie.

Dagelijks rent ze vanuit haar plekkie in Arnhem door de stad, door parken, door de uiterwaarden, bossen en dorpen in de buurt. Ze rent en ze voelt zich vrij.

Vrijheid is voor Sameena niet vanzelfsprekend. Deze powervrouw is niet alleen Nederlands kampioene op 100 km, ze is ook voorvechter om mensenhandel bespreekbaar te maken. Ze inspireert jonge vrouwen om hulp in te roepen als ze in handen vallen van een loverboy.

Volg haar op Strava en je weet niet wat je ziet. Ze loopt iedere dag en als je denkt dat er wel een keer rustdag aankomt, loopt ze gerust 80 kilometer over de Veluwe

Lopen zit in haar bloed. Sameena is een inspirerend voorbeeld.

Ze geeft niet alleen een mooi voorbeeld om te laten zien dat mensen tot veel in staat zijn en van slachtoffer kunnen transformeren tot krachtig voorbeeld voor anderen. Ze laat je ook nadenken over waarom je zelf eigenlijk loopt? Loop je ergens van weg? Loop je ergens heen? Loop je in het nu?

En ze rekt de grenzen op. Vind je 42 kilometer ver? Dan loopt ze 100 kilometer. Vind je 100 kilometer ver? Dan loopt ze 100 mijl. Vind je 100 mijl idioot ver? Dan loopt ze 500 (!) kilometer.

Wat is ver? Waar ligt de grens? En waarom wil je überhaupt zo ver lopen?

Bijzondere lopers moedigen je aan om deze vragen aan jezelf te stellen én zelf de grenzen op te zoeken.

 

Meer weten over deze bijzondere vrouw? Bestel alvast de nieuwe Mystical Miles (en je krijgt Steve Prefontaine erbij)…