Zo’n 150 deelnemers waren afgekomen op de 5e pubquiz bij Fortuna/Delta Logistiek. In een bomvolle maar enorm gezellige kantine moest er uiteindelijk een extra vraag aan te pas komen om de winnaars te bepalen; het team Sixpack pakte zodoende het goud en de beker.

Een paar weken voor de pubquiz plaats vond was de inschrijving al gesloten; 25 teams past maar net in onze kantine en dus moesten we hier een limiet aan stellen. 25 teams betekende bijna 150 deelnemers en met alle stoelen en tafels er bij zat het daarmee bommetje vol. Aannhet eerste ingrediĆ«nt voor een mooie avond was daarmee voldaan. Tel daarbij op dat het de 5e editie was en de pubquiz 1 dag voor Fortuna’s 61e verjaardag plaatsvond dan was er dus volop reden voor een feestje. En een feest werd het zeker!!

Direct al bij de eerste vraag werd de toon gezet: het van de TV-serie Luizenmoeder bekende liedje ‘Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent’ werd ingezet en zou een rode draad worden door de hele avond. Het antwoord op de bijbehorende vraag werd door de meeste teams goed ingevuld en de strijd was begonnen. Deze strijd bracht de 25 teams langs de meest uiteenlopende vragen en onderwerpen. Van een wimperkruller tot een koolmees en van prinses Beatrix tot Paus Benedictus. En van rode figuren tot de thema-ronde over Kuifje. Niet ieder team had zich goed voorbereid op dit onderwerp en zodoende werden de verschillen gemaakt in de score.

Tussendoor zorgde het barpersoneel uitstekend voor de drankjes en de hapjes en gingen de bittergarnituren als warme broodjes over de toonbank. Een compliment voor de mannen achter de bar is zeker op zijn plaats. Een avond als deze is goed voor de baromzet, maar dat kan alleen als je ook van die goede mensen achter de bar hebt staan.

Na de laatste vragenronde, de traditionele muziekronde, was het tijd voor de uitslag. De poedelprijs ging, mede dankzij een heel bijzondere invulling van de ronde ‘autosnelwegknooppunten’ naar het team Professor Trifonius Zonnebloem. Het team 50 shades of grey pakte heel sterk het brons en daarna waren er nog twee teams over. Ondanks de vele quizvragen en de diversiteit van de onderwerpen presteerden deze teams het om precies gelijk te eindigen en dus was er een allesbeslissende inschattingsvraag nodig om het verschil te maken. Deze werd het beste beantwoord door het team Sixpack en dus pakten zij het goud. Zilver was er voor het team Fortupedia, het team dat ieder jaar hoge ogen weet te gooien. Maar dit keer werden zij dus nipt verslagen door Jan Jaap, Maaike, Arno, Petra, Martijn en Renate die samen het team Sixpack vormden. De beker heeft inmiddels vast een mooi plekje gevonden.

Wij danken Perry en Alain van www.pubquizshop.nl voor de geweldige organisatie en de originele vragen. Wilt u bij uw bedrijf ook een keer een pubquiz organiseren neem dan contact op met hen. Ze maken met veel plezier van uw bedrijfsfeestje een pubquiz party!

Share This