Het was een bijzonder korfbalseizoen in dit coronajaar. Dat gold voor spelers, ouders en zeker de jeugd-tc.

Alleen de eerste helft van de veldcompetitie zijn er wedstrijden gespeeld, en de afgelopen drie zaterdagen een minicompetitie in de regio. De jeugd-tc heeft toch mogelijkheden gezien om bezig te zijn met ons geliefde spelletje korfbal: we zijn druk geweest met de organisatie van onderlinge wedstrijden en bedachten soms een alternatief, zoals een clinic.

Wat zijn we trots op onze trainers! Zij stonden wekelijks enthousiast op het veld om een training te geven. De jeugd-tc heeft daardoor, samen met de input van deze trainers, toch een goed beeld gekregen van jullie als korfballers en de ontwikkeling die jullie hebben doorgemaakt op korfbaltechnisch gebied, maar ook wat betreft motorische ontwikkeling en motivatie. En ondanks het bijzondere jaar en het wikken en wegen dat altijd speelt bij het indelen van spelers in nieuwe teams, zijn we klaar om de teamindeling voor seizoen 21-22 bekend te maken.

Ondanks het zorgvuldige proces van indelen zullen, zoals ieder jaar, spelers blij zijn met een stap omhoog en zullen spelers teleurgesteld zijn dat ze niet in het team zijn ingedeeld waar ze op gerekend hadden, of niet met alle vrienden die ze zouden willen. Ons advies is om de indeling eerst even op je in te laten werken, voordat je een reactie geeft. De ervaring leert dat ondanks de eerste teleurstelling het team vaak toch heel leuk blijkt te zijn.

Graag geven we nog enkele punten mee waarmee de jeugd-tc rekening houdt (of moet houden) bij de teamindeling:

  1. We volgen de regels van het KNKV m.b.t. de leeftijdsgrenzen en gemiddelde leeftijd van een team. Enkele kinderen zijn in een oudere of jongere leeftijdscategorie ingedeeld.
  2. We proberen evenwichtige teams te maken. Daarbij kijken we naar welke kinderen het beste bij elkaar passen qua beleving en qua ontwikkeling.
  3. We wegen ook vriendschappen mee. Echter, dit mag niet ten koste gaan van andere kinderen, dus sommige wensen konden niet worden ingewilligd. Ieder lid moet immers kunnen korfballen in een leuk team. En: vriendschap gaat verder dan het korfbalteam.
  4. Voor de selectieteams in de B, C en D nemen we nog andere punten mee en kijken we vooral naar spelniveau, potentie en motivatie.

Heb je naar aanleiding van de teamindeling nog vragen, dan kan je die mailen naar jeugd-tc@fortuna-korfbal.nl. Dus niet persoonlijk contact zoeken/appen met de jeugd-tc-leden of trainers. Je ontvangt in eerste instantie alleen een ontvangstbevestiging op je mail, maar we komen spoedig met een reactie, in ieder geval voor 7 juli. Je kunt je vraag mailen tot en met vrijdag 2 juli.

Verzadigd van weken vergaderen over de indeling, gaan we ook als jeugd-tc over enkele weken de vakantie in. We hopen jullie eind augustus weer fris op het veld te aan te treffen! De trainingen starten voor alle teams weer in de week van 23 augustus, tot dan!

Teamindeling 2122

Share This