Nu de temperaturen lager zijn neig je na training minder snel naar een koud glas water.
Maar wat moet je dan drinken om goed te kunnen herstellen? Wij hebben een aantal heerlijke warme dranken voor je op een rijtje gezet.
Mexicaanse warme chocolademelk
Bitterzoete chocolade heeft polyfenolen, die, wanneer regelmatig je eet, helpen bij de doorbloeding en het verbeteren van je loopprestaties. De hitte van cayennepeper geeft je stofwisseling ook een fijne boost. Ook de eiwitten en koolhydraten in de melk zullen helpen om je spieren goed te laten herstellen.
Meng 1 kop magere melk, 30 gram chocola (fijngehakt), twee theelepels ruwe suiker, ¼ theelepel vanille en een mespuntje gemalen cayennepeper. Warm het op, roer de chocolade erdoor heen en opdrinken maar!
Kurkuma thee
Het actieve ingrediënt van Kurkuma (geelwortel) is curcumine. In India wordt het al 2500 jaar gebruikt . Het geeft je afweersysteem namelijk een flinke boost. In Oosterse geneeskunde wordt het gebruikt om spijsverteringsproblemen en artritis te behandelen. Onderzoek heeft ook aangetoond dat dit middel ook kan helpen bij je herstel na een zware training.
Er zijn theezakjes waar kurkumapoeder in zit.
Kaneel koffie
Een snufje kaneel in kopje in de ochtend kan helpen om je bloedsuikerspiegel op peil te houden. Universitaire studies met kaneel hebben aangetoond dat de volgehouden inname ervan een verhoogde bloedsuikerspiegel merkbaar verlaagt. Daarnaast heeft koffie ook gezondheidsvoordelen aangezien het de risico op ziekte van Parkinson vermindert en wordt cafeïne gekoppeld aan een verbeterde sportprestaties.
Honing citroen thee
Een beetje verkouden aan het worden? Drink dan een kopje honing citroen thee. De flavonoïden in citroenen kan helpen tegen verkouden en honing verzacht hoesten en irritatie van de keel. Voeg twee theelepels honing met het sap van een ¼ citroen in kop heet water en roeren maar!