Wie van zenuwslopende potjes houdt, moest zaterdagmiddag in Papendrecht zijn. De regerend landskampioen en verliezend finalist speelden gelijk en hielden de aanwezige toeschouwers tot aan de laatste seconde geboeid. Zonder winnaar, stapten zowel Fortuna/Delta Logistiek als PKC/SWKGroep van het veld.

Het betekent dat Fortuna/Delta Logistiek in de achtervolging moet. Halverwege de competitie is de achterstand op een play-offplaats twee punten. Een overbrugbare achterstand, al zal dat niet zonder slag of stoot gaan. Wat voor de Delftenaren in ieder geval geldt; Elke wedstrijd moet in principe benaderd worden als een finale.

En dat kunnen ze in Delft als geen ander. De afgelopen twee jaar haalde de ploeg van Ard Korporaal en Damien Folkerts elke keer de play-offs, nadat het eerder nog op een soms op het oog uitzichtloze positie stond. Woensdagavond kan Fortuna/Delta Logistiek KZ/Thermo4U tot op gelijke hoogte komen, al is het onderling resultaat in het voordeel van de ploeg uit Koog aan de Zaan. Daarvoor moet het in eigen huis afrekenen met promovendus Tempo. Een stugge tegenstander, liet Claire van Oosten al eerder in een interview weten.

Programma woensdag 22 januari
18.30 uur: Fortuna/Delta Logistiek 2 – Tempo 2
20.30 uur: Fortuna/Delta Logistiek – Tempo

Foto: Frank Stollman

Share This