Voorbeschouwing Fortuna – PKC

Fortuna-PKC

Morgenavond om 19:30 uur staat het duel Fortuna-PKC op het programma. Een duel tussen de laatste twee landskampioenen van de Kenonz Korfbal League. Afgelopen seizoen werd PKC landskampioen door DVO/Transus met ruime cijfers te verslaan. Een jaar daarvoor won Fortuna in Ahoy van PKC. Twee jaar terug alweer. Het lijkt een eeuwigheid geleden. Fortuna toen nog met aanvoerder Thomas Reijgersberg, Mick Snel, Celeste Split en Harjan Visscher in de basis. De wereld ziet er nu totaal anders uit. Toen was Fortuna de gedoodverfde winnaar en PKC de uitdager. Morgen zijn de rollen omgedraaid. PKC is de favoriet en Fortuna de uitdager. Kan Fortuna met lef spelen en PKC/Vertom echt uitdagen?

PKC

De ploeg van Scholtmeijer en Tromp doet het naar behoren in de Kenonz Korfbal League. Al leed het wel twee nederlagen, waaronder de nederlaag thuis tegen DOS’46 als meest uit het oog springende. Ook verloor PKC uit van DVO/Transus, maar won de lastige uitwedstrijden van KZ en LDODK. De laatste twee zijn gedeeld koploper in de Kenonz Korfbal League, samen met PKC. Alle drie hebben ze 16 punten. Of iedereen fit is bij PKC, is ook nog maar de vraag. Onder andere Zita Schröder en Brett Zuidwegt kampten de afgelopen weken met blessures. Het deerde de ploeg uit Papendrecht echter niet, want het won z’n laatste twee thuiswedstrijden van HKC en Groen Geel met ruime cijfers.

PKC kan leunen op een positieve onderlinge ontmoeting in Delft. Het wordt morgen de 18e keer dat beide ploegen elkaar ontmoeten in Delft. PKC won 9 van de eerdere ontmoetingen, zoals ook vorig jaar. Toen was het op een dinsdagavond met 17-21 te sterk voor Fortuna. Slechts 10 dagen daarvoor won PKC de Champions League Korfbal. Tegenstander was toen Fortuna. Locatie? De Fortuna-hal.

FORTUNA

De ploeg van Korporaal en Folkerts vecht morgen voor één van z’n laatste kansen om nog de play-offs te behalen. Het liep vorige week tegen een nederlaag op tegen KZ met 21-19, terwijl de ploeg veelal op voorsprong stond. Fortuna heeft 10 punten uit 10 wedstrijden en staat 5 punten achter op de nummer vier van de Kenonz Korfbal League, DVO/Transus. Om niet te ver achterop te komen moet Fortuna punten pakken en het liefst twee punten. Maar thuis tegen PKC heeft Fortuna het best vaak lastig. Van de 17 thuiswedstrijden in competitieverband tegen PKC verloor het 9x, werd het 2x een gelijkspel en won Fortuna de overige 6 wedstrijden. De laatste keer dat Fortuna in eigen hal won was twee jaar geleden. Toen versloeg Fortuna, vlak voor de play-offs, PKC met 22-18.

Vorige week in de voorbeschouwing werd gemeld dat Nik van der Steen zijn 700e treffer kon maken. Van der Steen scoorde drie keer tegen KZ en staat derhalve op 701 treffers. Ook Michelle van Geffen en Joren van Nieuwenhuijzen konden mooie mijlpalen noteren. Van Geffen staat nu op 100 goals en Van Nieuwenhuijzen op 300 treffers. Ook Lokhorst en Hoek kunnen binnenkort mooie mijlpalen behalen. Lokhorst staat nu op 294 treffers en Hoek staat op 591 treffers.

Laten we ervoor zorgen dat er morgen een mooie ambiance is in onze eigen hal. De ploeg heeft het nodig om nog een eventueel play-off ticket binnen te kunnen halen. Voor niet-seizoenkaarthouders: meer info en link naar de kaartverkoop vind je hier. Ik wens alle toeschouwers een prettige wedstrijd toe!

Door: Joris Houweling

Lees meer nieuws

Oefenwedstrijden voorjaar 2024

De oefenwedstrijden voor het veld zijn inmiddels gepland. Mochten er nog wijzigingen komen dan zal dit met de betreffende teamouder worden gedeeld. Van enkele wedstrijden

Lees meer »