Nadat we de zaalcompetitie op een fantastische manier hadden afgesloten met een, toch wel zeer onverwachte, Nederlandse titel, diende al snel de 2e helft van de veldcompetitie zich aan. Voor de zaal moesten we alleen aan KCC een gelijkspel toestaan. Alle andere wedstrijden werden gewonnen. Maar ONDO C1 verloor alleen met 11-10 in Delft en wist alle andere wedstrijden vrij gemakkelijk te winnen. We staan dus op een voorsprong van 1 schamel wedstrijdpuntje, maar hebben plaatsing voor een eventuele play-off nog volledig in eigen hand.

Daarvoor moest er eerst gewonnen van HKV/Ons Eibernest C1. Voor de zaalcompetitie hebben zij al teveel punten verloren om mee te doen om de bovenste plaatsen. Maar ze speelden een sterke zaalcompetitie en wisten zich samen met ons te plaatsen voor het NK. Een knappe prestatie en dus troffen we gisteren een tegenstander van kaliber. De eerste veldwedstrijden na de zaalcompetitie (Kinderdijk C1 thuis en Maassluis C1 uit) hebben we een beetje benaderd als oefenwedstrijden, maar nu krijgen we de moeilijke tegenstanders. Al driemaal wisten we dit seizoen de Eibers te verslaan waarbij telkens de beslissing in de laatste fase van de wedstrijd viel. Een stugge ploeg met, zoals we van Eibernest gewend zijn, voldoende vechtersmentaliteit en een sterke verdediging.
Alle hens aan dek dus.

De opstelling van Eibernest was voor ons behoorlijk verrassend en hoewel we na een 0-1 achterstand via Noek en Chelsea op een 2-1 voorsprong kwamen, hadden we in ons eerste verdedigingsvak op alle vier de plekken een lengtetekort en dus was de rebound in dat vak zowel verdedigend als aanvallend een probleem. Snel Rick en Brad van vak laten wisselen om dit lengtenadeel enigszins te egaliseren en daarna kregen we, nadat Eibernest in het eerste kwartier duidelijk de betere was, wat meer vat op het spel van onze Haagse vrienden. Om en om scorend ging het naar 4-4, toch weer de 4-5 voorsprong voor Eibernest, maar het was Merijn die met een afstandsschot voorkwam dat we met een achterstand gingen rusten (5-5).

De rust konden we mooi benutten om wat dingen aan te passen. De kansen lagen gisteren duidelijk bij de meiden en dus moesten we dat gaan uitspelen. De truc is echter om dat te doen op de juiste momenten én zonder dat het tempo uit de aanval gaat. Mooi om te zien dat de ploeg dan inmiddels ook zo ver is gegroeid dat ze dat proberen en ook kunnen uitvoeren. Het gaat nog lang niet altijd goed maar vaak lukte het wel en uiteindelijk zouden de goals (of verkregen strafworpen) van onze meiden in deze wedstrijd ook beslissend blijken.

Bij 5-6 kwamen we voor de laatste keer op achterstand maar toen ging het om en om scorend naar 11-11, waarbij het steeds Fortuna/Delta Logistiek C1 was dat op voorsprong kwam. Roos, Chelsea en Esther (strafworp mee) waren de scorende mensen dus het was ladies-day gisteren bij Fortuna C1. Het lukte echter maar niet om het gaatje op 2 treffers te krijgen. Chelsea versierde, met nog maar een paar minuten op de klok, nog maar eens een strafworp die onberispelijk werd benut door Lucas (12-11) en toen bij de volgende damesactie naar binnen er een vrije bal werd gegeven, werd ook deze door Lucas binnen geschoten (13-11), waarmee het dappere verzet van Eibernest was gebroken. In de slotfase waren het Roos en Rick (15-11) die met afstandsschoten de zege definitief veilig stelden.

Voor het publiek zeker een leuke wedstrijd om te kijken, waarbij we met zijn negenen weer als team zijn blijven spelen en de mensen hebben uitgespeeld die over hadden op hun tegenstander. Dat we daartoe in staat zijn dat stemt ons als trainers/coaches zeer tevreden. Volgende week de kraker tegen ONDO. Als we die verliezen dan hebben we plaatsing voor de play-offs niet meer in eigen hand en als we winnen dan zetten we een reuzenstap richting de play-offs. We hebben er zin in!! De zaaltitel is al binnen en alles wat er bij komt, is alleen maar meegenomen.

Zeer tevreden trainers/coaches Peter & Karin

Foto’s: Richard Mooi

Share This