Folkerts: ‘Snel geacteerd door bond, complimenten’

Fortuna/Delta Logistiek verloor zaterdagmiddag van KZ/Hiltex, ondanks een goede eerste helft. Damiën Folkerts en Ard Korporaal waren het er unaniem over eens dat de thuisploeg in het tweede bedrijf moeizaam omging met de tactiek van tegenstander KZ/Hiltex. ‘In de tweede helft belandden we te veel in de 2-2 en daar waren we zaterdag gewoon niet goed genoeg voor.’

Na de riante overwinning op KCC/SO natural hoopte de Delftse ploeg in Zaandijk haar voortvarende competitiestart voort te zetten. Door zware regenval werd het veld van KZ onbespeelbaar, waardoor de wedstrijd afgelast dreigde te worden. Door medewerking van zowel KZ, Fortuna/Delta Logistiek, de arbitrage en de bond werd er zaterdag alsnog gespeeld. Niet in Koog aan de Zaan, maar in Delft. Folkerts: ‘Complimenten voor het snelle acteren van de bond, en het was ook fijn dat alle betrokken partijen hun medewerking verleenden. Daardoor hoeven we niet op een doordeweekse dag af te reizen om de wedstrijd in te halen. Daar zit niemand op te wachten.’

De tweede thuiswedstrijd van dit Ereklasse-seizoen leverde echter niet het gewenste resultaat op. ‘We probeerden ons eigen spel te spelen. De eerste helft lukte dat. De tweede helft niet meer. We willen dynamisch spelen, maar werden in de 2-2 gedrukt, daar waren we zaterdag niet goed genoeg voor.’

Op verdedigend gebied waren de beide keuzeheren wel te spreken. ‘We stonden opnieuw goed, we krijgen er maar 22 tegen, dat is niet slecht. Al zijn er ook wel momenten geweest waar we niet handelen volgens het afgesproken plan, en dat scheelt gewoon zes doelpunten. Daar gaan we aan werken.’