Fortuna/ Delta Logistiek A1 – DeetosSnel A1: 23-19 Knappe winst voor de A1

Na de nederlaag van vorige week was het spannend hoe de A1 hierop zou reageren. Belangrijk was een teamprestatie neer te zetten en zo dit weekend de goede tegenstander DeetosSnel te verslaan. De A1 stond heel de wedstrijd voor, DeetosSnel bleef echter wel in de buurt en dus bleef het spannend tot het eind. Fortuna won uiteindelijk met 23-19 en dus twee knappe, mooie punten voor de A1.
De A1 moest dit weekend spelen zonder Manon. Zij liep vorige week een spierblessure op en dus kon ze niet meedoen tegen haar oude club. Sterkte Manon, snel weer fit worden!
Op het prachtige nieuwe kunstgrasveld begint de wedstrijd na de vele regenbuien in een zonnetje. De doelpunten waren duur in de beginfase. Na de snelle 1-0 voor Fortuna duurde het vervolgens zo’n 7 minuten voordat de 2-0 viel. Er werd die fase prima verdedigd alhoewel er soms erg veel risico werd genomen maar gelukkig was de afronding van DeetosSnel matig. Na de 2-0 mist Fortuna een stip, komt DeetosSnel op 2-1 waarna snel de 3-1 en ook de 4-1 valt. DeetosSnel maakt nog wel de 4-2 maar dan is het 5 minuten Fortuna wat de klok slaat. Drie goals op rij zorgen voor een tussenstand van 7-2. Het verschil schommelt vervolgens tussen de 4 en 5 goals verschil (8-3, 9-5, 11-6). Met nog zes minuten te spelen tot de rust komt er helaas matig weer over Delft heen en het onweer zorgt bij de stand 11-6 voor een korte onderbreking van de wedstrijd. Deze onderbreking bleek niet gunstig voor Fortuna. Na ongeveer een kwartier floot de scheidsrechter weer in en er lukte vervolgens niets bij de A1. Matig en ongeconcentreerd verdedigen, erg matige passing en geen afronding. Fortuna had veel geluk dat DeetosSnel veel van de kansen die ze in deze 6 minuten kreeg onbenut liet. En gelukkig schoot de A1 vlak voor rust nog een bal binnen. De rust kwam bij 12-8 en Ed en Niels gingen de A1 zeker weer op scherp zetten.
En dat op scherp zetten lukte. De eerste minuten wordt er nog niet gescoord maar dan is de A1 even los. Binnen een paar minuten gaat het naar 15-8 en DeetosSnel vlucht in een time-out. Hierna wordt het eerst 16-8 voordat DeetosSnel eindelijk ook een goal maakt in de 2e helft. Het staat 16-9 met nog 25 minuten te spelen. Bij Fortuna lukt het vervolgens aanvallend even niet, is het onrustige verdedigen van de A1 terug en ook schiet DeetosSnel beter. In 10 minuten tijd scoort Fortuna er maar eentje en DeetosSnel heeft wat hoop gekregen op een resultaat, zij maken er in die 10 minuten vijf en dus staat het met nog 15 minuten te spelen ineens 17-14. Er ontstaat enkele keren toch nog wat spanning want DeetosSnel komt bij 18-15, 19-16 en 20-17 op drie goals verschil. Bij 18-15 en 19-16 countert de A1 meteen maar bij 20-17 lukt dit niet en dus staat het met nog ruim 5 minuten te spelen 20-18. Beide ploegen vinden dan 1,5 minuut de korf niet maar in de eindfase is Fortuna toch de betere en met nog 4 minuten te gaan knalt de A1 een afstandsschot binnen voor de 21-18 en de buit is dan wel binnen. De 21-19 valt voor DeetosSnel te laat en Fortuna speelt de wedstrijd uit en ze prikken er in de laatste minuut zelfs nog twee goals bij en dus eindigt het bij 23-19.
Goede fases werden afgewisseld met mindere fases. Maar we zagen weer een sterke, hard (voor elkaar) werkende A1. Volgende week naar Eindhoven om tegen het nog ongeslagen DSC aan te treden. Succes A1!

Tekst: Erik Snaphaan