Fortuna/ Delta Logistiek A1 – DeetosSnel A1: 32-24 Fortuna wint wedstrijd met 2 gezichten

Deze zaterdag stond er in de junioren A-hoofdklasse een topwedstrijd op het programma tussen Fortuna en DeetosSnel. Beide teams willen voor de play offs gaan en ondanks dat de competitie pas net begonnen is kon je al een beetje spreken over een vier punten wedstrijd. Het werd een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft een goed DeetosSnel dat feller en scherper was en dus een terechte ruststand van 11-15. In de tweede helft kon DeetosSnel enkele flowmomenten van een nu feller en scherper Fortuna echter niet stoppen en dus boekte Fortuna alsnog een ruime overwinning: 32-24.

De start van de wedstrijd geeft een beetje de hele eerste helft weer. Een uitwerkfout en een onhandig weggegeven vrije bal zorgen binnen een minuut voor een 0-2 voorsprong voor DeetosSnel. Mindere concentratie en niet altijd even slimme acties gecombineerd met een fellere en beter afrondende tegenstander zorgt voor een lastige eerste helft voor Fortuna. Via 1-3 sluit Fortuna wel aan op 3-3 (er zijn dan vijf minuten gespeeld) maar het spel is wat onrustig en onduidelijk. Er worden niet veel reboundduels gewonnen en dat geeft DeetosSnel de mogelijkheid veel goede kansen te creëren. Tot 6-6 gaat het gelijk op maar dan pakt DeetosSnel een voorsprong van twee doelpunten. Fortuna voelt dat het niet lekker in de wedstrijd zit en dus nemen ze met nog 11.42 op de klok een time-out. Deze heeft niet het gewenste resultaat want de Dordtenaren lopen uit naar 6-10. Fortuna herpakt zich enigszins en komt bij 9-11 weer op twee goals verschil. Binnen twee minuten loopt DeetosSnel echter weer weg naar 9-13. Met nog 2,5 minuut tot de rust lijkt de A1 via de tussenstand 11-13 de schade nog enigszins te beperken maar het laatste woord van de eerste helft is voor DeetosSnel met twee goals. De rust komt bij 11-15.

Gelukkig weten we dat de A1 al eerder een mindere eerste helft heeft gecompenseerd met een goede tweede. En ook weten we dat Ed en Niels de ploeg in een rust weer op scherp kunnen zetten. Iedereen was dus erg benieuwd of dat nu weer ging lukken. Het begin was in ieder geval al hoopvol want de eerste minuten waren messcherp. De felheid was er weer, er werd scherp verdedigd en de duelkracht was vanaf het begin van de tweede helft harder. Vier minuten en drie goals later is de A1 weer aangesloten bij 14-15. DeetosSnel is van de schrik bekomen en ze kunnen de dadendrang van Fortuna nog twee keer counteren bij 14-16 en 15-17. Dan geeft Fortuna echter, ondersteund door Ed die langs de lijn de boel even flink opzweept, flink gas en via een 5-1 flow staat het met nog ruim een kwartier te spelen ineens 20-18 voor Fortuna. Dan is er enkele minuten een gelijk opgaande wedstrijd en wordt er even minder gescoord. De stand gaat naar 21-20 en een time out met nog 12.53 op de klok. Fortuna komt duidelijk beter uit deze time out want weer is daar voor Fortuna een flow moment van 5-1 waar DeetosSnel niet tegenop kan. Het gaat dus naar een stand van 26-21 met nog een kleine zeven minuten te spelen. Knap van DeetosSnel is dat ze een minuut later toch weer een beetje aansluiten bij 26-23 maar Fortuna A1 is dan niet meer te stoppen. Een derde flowmoment met dit keer een 5-0 run is het gevolg en de score gaat dus naar 31-23. Hierna scoren beide teams nog een keer waarbij die van Fortuna een seconde voor tijd binnenvalt en dus is de eindstand 32-24 waarbij Fortuna de tweede helft dus wint met 21-9!

Een mooie overwinning waardoor Fortuna in de stand de koppositie deelt met Oranje Wit en waar het nu vier punten voorsprong heeft op DeetosSnel. Belangrijk wordt om twee helften fel en scherp te gaan spelen want dat zal nodig zijn in de twee uitwedstrijden tegen DSC en Oranje Wit die er nu aankomen.