Fortuna/Delta Logistiek A1 – DSC A1: 25-20 Play offs voor de A1!!

Door een mooie en prima overwinning op DSC A1 plaatste Fortuna A1 zich dit weekend voor de play offs die kunnen leiden naar de Ziggo finale van de A-junioren. Fortuna had het eerder dit seizoen twee keer erg lastig met de Eindhovenaren. Deze wedstrijd deed DSC lang mee maar in het laatste kwartier konden ze niet meer volgen en Fortuna won terecht met 25-20.

DSC begint goed aan de wedstrijd. Fortuna is even een beetje zoekende en DSC rond goed af. Via 0-2 en 2-4 sluit de A1 na zeven minuten aan bij 4-4. Hierna neemt Fortuna het initiatief over waarna de score naar 7-5 en 8-6 gaat. Mede door veel door DSC meegekregen vrije ballen sluit DSC echter bij 8-8 gewoon weer aan en merk je dat het een echte wedstrijd zal worden. Na de gelijkmaker van DSC blijft de A1 rustig en goed doorspelen en ze pakken bij 10-8 weer een voorsprong van twee goals. Fortuna behoudt deze voorsprong van twee goals tot de rust die komt bij 12-10.

In de 2e helft is de eerste score voor Fortuna, een buzzerbeater zorgt voor de 13-10. Helaas kan Fortuna nog niet doordrukken. DSC blijft ook prima spelen en via twee goals vlak achter elkaar staat het 13-12. Daarna gaat het met nog twintig minuten te spelen naar 14-13. Aanvallend gaat het tempo bij Fortuna omhoog.  Door goede verdedigende druk van de A1 weet DSC twee minuten niet te scoren. De A1 neemt weer een voorsprong van drie goals bij 16-13. De twee minuten daarna kan de wedstrijd twee kanten op. Pakt Fortuna een grotere en wellicht beslissende voorsprong of blijft DSC aanhaken? Fortuna verdedigd goed, DSC weet maar niet te scoren, bij Fortuna is het aanvallend even wat slordiger maar toch valt uiteindelijk de 17-13. Met nog iets meer dan zestien minuten te spelen neemt DSC bij deze stand een time out. Na de time out gaat de score naar 17-14 en 18-14. Dan krijgt DSC met nog iets meer dan veertien minuten te spelen een strafworp maar die wordt, na een time out van Fortuna, gemist en de A1 profiteert optimaal en loopt uit naar 19-14. Een laatste stuiptrekking van DSC volgt maar na 19-16 en 20-17 knalt de A1 met drie goede afstandsschoten binnen een paar minuten de wedstrijd op slot bij 23-17. In de laatste zes minuten scoren beide ploegen nog door en eindigt de wedstrijd bij 25-20.

Door deze winst is de A1 verzekerd van in ieder geval de tweede plaats in de poule en dus heeft Fortuna zich geplaatst voor de play offs die starten op zaterdag 17 maart. Gefeliciteerd spelers, trainers en begeleiding met deze topprestatie!

De komende wedstrijden gaat de A1 nog vol gas om de eerste plaats in de poule en dus thuisvoordeel in de play offs te bemachtigen. Te beginnen volgende week met de thuiswedstrijd tegen koploper Oranje Wit om 11.10 uur in Delft. Succes A1!