Fortuna/ Delta Logistiek A1 – Groen Geel A1: Spannende slotfase eindigt bij 15-15

Deze zaterdag is weer bewezen dat een ploeg altijd scherp moet zijn. Na de machtige overwinning in Nijeveen tegen DOS’46 van een week eerder dacht Fortuna op 80% wel van Groen Geel te kunnen winnen. Fortuna vergiste zich echter want Groen Geel bleek taai en lastig te bespelen.

Ook deze keer liepen de wedstrijden voor de A1 weer flink uit, de wedstrijd begon daardoor 25 minuten later dan gepland. In de eerste minuten leek Fortuna nog aardig te beginnen want er werd een 2-0 voorsprong genomen. Groen Geel pakte het echter daarna goed op en na de snelle 2-2 had de ploeg uit Wormer heel de eerste helft het initiatief. Groen Geel speelde rustig en zocht elke aanval naar een goede kans. Soms was dit erg traag, in de zaal zullen ze eerder tot een schot moeten komen anders gaan ze vaak door de schotklok heen. Fortuna kwam er aanvallend moeilijk in. Er was geen aansluiting of te late aansluiting, de passing was matig, in de (aanvallende en verdedigende) rebound werd Fortuna vaak flink afgebluft en de 2e kans werd nauwelijks gezocht of gevonden (hetgeen bij Groen Geel juist wel lukte). Heel de eerste helft liep Fortuna achter de feiten aan en gelukkig was in de rust de achterstand maar 1 doelpunt: 7-8.

Meteen na rust eigenlijk hetzelfde beeld en Groen Geel scoort 2x op rij, het staat dan 7-10. Dan volgt voor de A1 even een korte betere periode waarin de passing beter is en er iets meer duels onder de korf worden gewonnen en Fortuna sluit aan op 10-10. Hierna scoort Fortuna echter een kleine 10 minuten niet en Groen Geel blijft gewoon rustig (en lang) zoeken naar kansen en ze komen op 10-12. Dan vallen er ineens weer snel achter elkaar 2 schoten in en na 12-12 volgen dan de erg spannende laatste 8 minuten. Fortuna zoekt de juiste mensen en dat resulteert na 13-13 in een 15-13 voorsprong met nog 4 minuten te spelen. De wedstrijd moet dan eigenlijk binnen worden gesleept maar Fortuna blijkt ook in de laatste fase niet rustig genoeg want na de 15-14 volgt een onnodige vrije bal die een minuut voor tijd door Groen Geel wordt benut: 15-15. Beide ploegen krijgen hierna nog een kans om te winnen maar de goal valt niet meer en dus spelen deze ploegen (net als vorig jaar in Delft) gelijk.

Ondanks de voorsprong in de eindfase is het denk ik (gezien de hele wedstrijd) een gewonnen punt voor Fortuna. Al zal Groen Geel naar ik aanneem van tevoren hebben getekend voor een gelijkspel. Er volgen voor Fortuna nu 3 wedstrijden tegen ploegen die laag op de ranglijst staan. Belangrijk dat het dan scherper is want er wordt door geen enkele ploeg iets cadeau gedaan. Succes A1!